Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές
Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές

Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές

Με τη χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας θα παίρνουν νερό οι με την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας σε έξι που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο άρδευσης της ΜΒ, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Το πρόγραμμα που θα λειτουργήσει σε πιλοτική βάση, ίσως και για πρώτη φορά στην χ, σκοπό έχει να προστατεύσει το νερό που χρησιμοποιείται για την άρδευση στις του δήμου .

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός το σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας θα τοποθετηθεί στο Διμήνι, το Σέσκλο, τη Νέα Αγχίαλο, τις και το Αϊδίνι.

Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει πιλοτικά και, σε περίπτωση που κριθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται στην συνέχεια η επέκταση του και σε άλλες περιοχές.

Σκοπός είναι να προμηθεύεται κάθε αγρότης που βρίσκεται στο πελατολόγιο της ΜΒ μία προπληρωμένη κάρτα, την οποία στην συνέχεια θα τοποθετεί στην ειδική κατασκευή που θα φτιαχτεί σε κάθε σημείο υδροληψίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να παίρνει το νερό για το χωράφι του, ενώ να σημειωθεί ότι το ποσό που θα περιέχει η κάθε προπληρωμένη κάρτα, αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις για την χρήση της, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Με το σύστημα αυτό, όπως εξήγησαν στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, εξοικονομείται νερό και γίνεται σωστή χρήση του, καθώς μέχρι τ υπήρχαν διάφορα κρούσματα κατασπατάλησής του, είτε από εργολάβους της εθνικής οδού που έπαιρναν νερό χωρίς να το πληρώνουν και το πουλούσαν για τις χημικές τουαλέτες, είτε μελισσοκόμοι από όλη την που ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα σημεία αρδευτικής υδροληψίας είναι ελεύθερα, ακόμη εργολάβοι που απασχολούνταν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων κλπ.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή αυτού του προγράμματος στόχος είναι ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση