Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές
Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές

Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές

Με τη χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας θα παίρνουν νερό οι αγρότες με την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας σε έξι αγροτικές περιοχές που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Το πρόγραμμα που θα λειτουργήσει σε πιλοτική βάση, ίσως και για πρώτη φορά στην χώρα, σκοπό έχει να προστατεύσει το νερό που χρησιμοποιείται για την άρδευση στις αγροτικές περιοχές του δήμου Βόλου.

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός το σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας θα τοποθετηθεί στο Διμήνι, το Σέσκλο, τη Νέα Αγχίαλο, τις Μικροθήβες και το Αϊδίνι.

Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει πιλοτικά και, σε περίπτωση που κριθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται στην συνέχεια η επέκταση του και σε άλλες περιοχές.

Σκοπός είναι να προμηθεύεται κάθε αγρότης που βρίσκεται στο πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ μία προπληρωμένη κάρτα, την οποία στην συνέχεια θα τοποθετεί στην ειδική κατασκευή που θα φτιαχτεί σε κάθε σημείο υδροληψίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να παίρνει το νερό για το χωράφι του, ενώ να σημειωθεί ότι το ποσό που θα περιέχει η κάθε προπληρωμένη κάρτα, αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις για την χρήση της, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Με το σύστημα αυτό, όπως εξήγησαν στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, εξοικονομείται νερό και γίνεται σωστή χρήση του, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν διάφορα κρούσματα κατασπατάλησής του, είτε από εργολάβους της εθνικής οδού που έπαιρναν νερό χωρίς να το πληρώνουν και το πουλούσαν για τις χημικές τουαλέτες, είτε μελισσοκόμοι από όλη την Ελλάδα που ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα σημεία αρδευτικής υδροληψίας είναι ελεύθερα, ακόμη εργολάβοι που απασχολούνταν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων κλπ.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή αυτού του προγράμματος στόχος είναι ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τα ποσά που δόθηκαν στην καμπάνια για την πανδημία ζητά ο δημοσιογραφικός κόσμος - https://t.co/q40ddS42gK -

  • Με δύο κινητές μονάδες υγείας και ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης εξοπλίστηκε η Σκιάθος - https://t.co/OY4jwoOw8j -

  • Σύλληψη για κατοχή κάνναβης - https://t.co/By9UiiC0J3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση