Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές
Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές

Με προπληρωμένη κάρτα θα παίρνουν νερό οι αγρότες σε έξι περιοχές

Με τη χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας θα παίρνουν νερό οι αγρότες με την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας σε έξι που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης.

Το που θα λειτουργήσει σε πιλοτική βάση, ίσως και για πρώτη φορά στην χώρα, σκοπό έχει να προστατεύσει το νερό που χρησιμοποιείται για την στις του δήμου .

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός το σύστημα ηλεκτρονικής υδροληψίας θα τοποθετηθεί στο Διμήνι, το Σέσκλο, τη Νέα Αγχίαλο, τις Μικροθήβες και το Αϊδίνι.

Σε πρώτη φάση, η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει πιλοτικά και, σε περίπτωση που κριθεί επιτυχημένο, δεν αποκλείεται στην συνέχεια η επέκταση του και σε άλλες περιοχές.

Σκοπός είναι να προμηθεύεται κάθε που βρίσκεται στο πελατολόγιο της ΔΕΥΑΜΒ μία προπληρωμένη κάρτα, την οποία στην συνέχεια θα τοποθετεί στην ειδική κατασκευή που θα φτιαχτεί σε κάθε σημείο υδροληψίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να παίρνει το νερό για το χωράφι του, ενώ να σημειωθεί ότι το που θα περιέχει η κάθε προπληρωμένη κάρτα, αλλά και οι όροι και προϋποθέσεις για την χρήση της, δεν έχουν καθοριστεί ακόμη.

Με το σύστημα αυτό, όπως εξήγησαν στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, εξοικονομείται νερό και γίνεται σωστή χρήση του, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν διάφορα κατασπατάλησής του, είτε από εργολάβους της εθνικής οδού που έπαιρναν νερό χωρίς να το πληρώνουν και το πουλούσαν για τις χημικές τουαλέτες, είτε από όλη την που ήξεραν ότι τα συγκεκριμένα σημεία αρδευτικής υδροληψίας είναι ελεύθερα, ακόμη εργολάβοι που απασχολούνταν σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων κλπ.

Σημειώνεται πως η εφαρμογή αυτού του προγράμματος στόχος είναι ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση