Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου
Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου

Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου

Απομκρύνετι, επί του παρόντος τουλάχιστον, ο κίνδυνος πλήρους διάρρηξης της ενότητας της Νέας ς.

Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτηση του κ. Γ. Πλακιωτάκη ως υπηρεσιακού Προέδρου αμφισβητήθηκε από μερίδα βουλευτών, με πρώτο τον κ. Χαρ. Αθανασίου, ως αντικαταστατική, οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απ. μοιάζουν να αποδέχονται ή να μην εγείρουν ενστάσεις για τον βουλευτή Λασιθίου με στόχο να οδηγήσει το κόμμα στη διεξαγωγή εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Το σκεπτικό για την αμφισβήτηση της απόφασης Μεϊμαράκη σχετικά με τον ορισμό του κ.Πλακιωτάκη ως αροέδρου εδράζεται στο καταστατικό του κόμματος, σύμφωνα με το οποίο μόνον ο νόμιμα εκλεγμένος του κόμματος έχει δικαίωμα να ορίζει αροέδρους για να τον αναπληρώσουν. «Ο κ. είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος, μη εκλεγμένος δεν μπορεί να ορίσει αντιπρόεδρο ως αντιπρόεδρος» ισχυρίζονταν οι ίδιες πηγές . Την άποψη συμμερίζονται αρκετοί βουλευτές, ωστόσο – προφανώς με παρασκηνιακές συνεννοήσεις – αποφασίστηκε να μην πυροδοτηθεί περαιτέρω η εσωστρέφεια.

Παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας ς Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του. Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. , ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση