Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου
Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου

Με Πλακιωτάκη οι εκλογές ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου

Απομακρύνεται, επί του παρόντος τουλάχιστον, ο κίνδυνος πλήρους διάρρηξης της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι η τοποθέτηση του κ. Γ. Πλακιωτάκη ως υπηρεσιακού Προέδρου αμφισβητήθηκε από μερίδα βουλευτών, με πρώτο τον κ. Χαρ. Αθανασίου, ως αντικαταστατική, οι κ. , Αδ. Γεωργιάδης και Απ. μοιάζουν να αποδέχονται ή να μην εγείρουν για τον Λασιθίου με στόχο να οδηγήσει το κόμμα στη διεξαγωγή εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου.

Το σκεπτικό για την αμφισβήτηση της απόφασης Μεϊμαράκη σχετικά με τον ορισμό του κ.Πλακιωτάκη ως αντιπροέδρου εδράζεται στο καταστατικό του κόμματος, σύμφωνα με το οποίο μόνον ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος του κόμματος έχει δικαίωμα να ορίζει αντιπροέδρους για να τον αναπληρώσουν. «Ο κ. Μεϊμαράκης είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος, μη εκλεγμένος δεν μπορεί να ορίσει αντιπρόεδρο ως αντιπρόεδρος» ισχυρίζονταν οι ίδιες . Την συμμερίζονται αρκετοί βουλευτές, ωστόσο – προφανώς με παρασκηνιακές συνεννοήσεις – αποφασίστηκε να μην πυροδοτηθεί περαιτέρω η εσωστρέφεια.

Παραιτήθηκε ο

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας .

Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του. Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γλυκά Νερά: «Βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε ο κατηγορούμενος #ΓλυκάΝερά - https://t.co/DhH95r5FNt -

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

"Αλιεύοντας" την είδηση