Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Mε “λουκέτο” απειλείται η ΔΕΥΑΜΒ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου
Mε “λουκέτο” απειλείται  η ΔΕΥΑΜΒ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου

Mε “λουκέτο” απειλείται η ΔΕΥΑΜΒ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου

Mε “λουκέτο” απειλείται  η ΔΕΥΑΜΒ μετά την σημερινή  απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου να απορρίψει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής της για το ποσό των 9,2 εκ. €. Με βάση το παραπάνω αρνητικό δεδομένο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το βράδυ το ΔΣ της  ΔΕΥΑΜΒ  και με κατά πλειοψηφία απόφαση η Επιχείρηση περιστέλλει τις λειτουργίες της στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες δράσεις και  θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Στο κείμενο που ανέγνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Σαββάκης και κάλεσε το Δ.Σ. να εγκρίνει αναφέρεται:«Λόγω των προσφάτων (23/04/2018) επιβληθεισών κατασχέσεων εκ μέρους της εταιρίας Α.Ε. σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, γνωστοποιείται ότι έχει προκληθεί σοβαρή δυσλειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ και αδυναμία εκπληρώσεως του συνόλου των ανειλημμένων και τρεχουσών υποχρεώσεών της.

Ως εκ τούτου αποφασίζεται η περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες δράσεις εκπλήρωσης του δημόσιου σκοπού της, με προσωπικό ασφαλείας, μέχρι την επαναφορά της επιχείρησης σε συνθήκες κανονικότητας.

Διευκρινίζεται, προς αποφυγή ανησυχίας, η τήρηση όλων των κανόνων που διασφαλίζουν αφενός τη δημόσια υγεία και αφετέρου την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων ότι αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί, ο δήμαρχος Βόλου συγκαλεί σύσκεψη για το ίδιο θέμα στο γραφείο του, ενώ ο ανακοίνωσε ότι στις 11 το πρωί θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο Μαργ. Πατσιαντάς δήλωσε πως απέχει από την , με αφορμή το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε διευκρινιστική ερώτηση έκανε είτε ο ίδιος είτε οι άλλοι επικεφαλής, παραπέμποντας στην αυριανή συνάντηση με τον δήμαρχο.

Σε  ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου ΕργαζομένωνΒάϊου Ζεμπέογλου , ο κ. Σαββάκης βεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά τον μισθό τους στα του μήνα και  ότι τα ταμεία θα λειτουργούν για το κοινό και πως θα υπάρξει μέριμνα ώστε να τηρούνται οι κανόνες δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ , ψηφίζοντας θετικά, σημείωσε πως όλο το προσωπικό αποτελεί ασφάλεια για την Επιχείρηση και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το «πώς το ίδιο δικαίωσε την υπηρεσία σε ό,τι αφορά στα δεδουλευμένα, ενώ άναψε το ‘πράσινο φως' στις αρπακτικές ορέξεις της ΕΡΓΗΛ».

Επίσης είπε  οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις τους, φροντίζοντας ώστε η περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ να μην έχει αντίκτυπο στους πολίτες.

Παρόντες στην αποψινή ήταν εργαζόμενοι, αλλά και οι επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», και της , Απόστολος Νάνος.

SANYO CAMERA

"Αλιεύοντας" την είδηση