Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου

Με λμπρότητ κι επισημότητα τίμησε και φέτος ο τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο.

Παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών της πόλης, τελέστηκε το πρωί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε αρτοκλασία.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ανέφερε ότι τούτη την θα πρέπει όλοι να στρέψουμε το βλέμμα μας και την ψυχή μας στο , όπου οι άνθρωποι βιώνουν τραγικά γεγονότα που στιγματίζουν τον πολιτισμό και σφραγίζουν την εποχή. Ο Μητροπολίτης μνημόνευσε αυτούς που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους που βιώνει τον πόλεμο και ζουν μέσα στις θάλασσες, τους λιμενικούς που υπερβαίνουν εαυτόν και σώζουν ανθρώπους και τους συμπατριώτες μας στα που παρ' όλο που βιώνουν την κρίση, συμπαραστέκονται σε αυτούς που ζητάνε άσυλο και ψάχνουν καινούργια πατρίδα.

Παράλληλα ανέφερε ότι σήμερα το όνομα Χριστιανός είναι αιτία μαρτυρίου. Όπως είπε «Πιστεύαμε ότι είχαμε βρει γαλήνη, αλλά έχει περισσέψει θρησκευτικός φανατισμός. Έχουμε καθήκον να προσευχηθούμε στον Άγιο να σταθεί αρωγός, σε αυτούς που αναζητούν την ειρήνη στη ζωή τους. Σε αυτή την πόλη ο Θεός μας έχει χαρίσει την ειρήνη. Ο λαός αυτός αγαπά το Θεό και με δύναμη την πίστη, έχει σταθεί αλληλέγγυος. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για να νιώθουν όλοι ασφαλείς. Δίνουμε αγώνα αγάπης. Τ χρειάζεται να κρατήσουμε την ενότητα της πίστης μας να συνεχίσουμε τον δρόμο της ς».

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση, εξήρε το έργο της Μητρόπολης κι ευχήθηκε σε όλους να προοδεύσουν κατά Χριστό και κατά κόσμο και να πορεύονται από δόξα σε δόξα.

nikol1nikol

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση