Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου

Με λαμπρότητα κι επισημότητα τίμησε και φέτος ο τον πολιούχο του Άγιο Νικόλαο.

Παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών της πόλης, τελέστηκε το πρωί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία, όπου τελέστηκε αρτοκλασία.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. , ανέφερε ότι τούτη την ώρα θα πρέπει όλοι να στρέψουμε το βλέμμα μας και την ψυχή μας στο Αιγαίο, όπου οι άνθρωποι βιώνουν τραγικά γεγονότα που στιγματίζουν τον πολιτισμό και σφραγίζουν την εποχή. Ο Μητροπολίτης μνημόνευσε αυτούς που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους που βιώνει τον πόλεμο και ζουν μέσα στις , τους λιμενικούς που υπερβαίνουν εαυτόν και σώζουν ανθρώπους και τους συμπατριώτες μας στα νησιά που παρ’ όλο που βιώνουν την κρίση, συμπαραστέκονται σε αυτούς που ζητάνε άσυλο και ψάχνουν καινούργια πατρίδα.

Παράλληλα ανέφερε ότι σήμερα το όνομα Χριστιανός είναι αιτία μαρτυρίου. Όπως είπε «Πιστεύαμε ότι είχαμε βρει γαλήνη, αλλά έχει περισσέψει θρησκευτικός . Έχουμε καθήκον να προσευχηθούμε στον Άγιο να σταθεί αρωγός, σε αυτούς που αναζητούν την ειρήνη στη τους. Σε αυτή την πόλη ο Θεός μας έχει χαρίσει την ειρήνη. Ο λαός αυτός αγαπά το Θεό και με δύναμη την πίστη, έχει σταθεί αλληλέγγυος. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας για να νιώθουν όλοι ασφαλείς. Δίνουμε αγώνα αγάπης. Τώρα χρειάζεται να κρατήσουμε την ενότητα της πίστης μας να συνεχίσουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης».

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση, εξήρε το της Μητρόπολης κι ευχήθηκε σε όλους να προοδεύσουν κατά Χριστό και κατά κόσμο και να πορεύονται από δόξα σε δόξα.

nikol1nikol

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση