Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με λαμπρότητα και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια στο Βόλο
Με λαμπρότητα και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με λαμπρότητα και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με λαμπρότητα , παρά το τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν σήμερα τα στην παραλία του Βόλου, ενώ αγιάστηκαν τα νερά του Παγασητικού και όσοι τολμηροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

 

Την Κυριακή πρό των Φώτων ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων νσταντίνου και Ελένης Βόλου, όπου τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού της παραμονής των Θεοφανείων.

Το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Θεοφανείων, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρωτ. Βάιος Κορομπίλιας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αγριάς.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο επίσκοπος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων, παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας   Ζέττας Μακρή, Κώστα Μαραβέγια, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου, του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και  λαού.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης, όπου από  εξέδρας,  αγίασε τα ύδατα, καταδύοντας τον Σταυρό στα νερά του Παγασητικού.

Δεκαπέντε (15), περίπου ατρόμητοι κολυμβητές, αψήφησαν το δριμύ και βούτηξαν στη θάλασσα, τηρώντας το έθιμο προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και του επισκόπου, ο οποίος προσέφερε στον καθένα ένα μικρό σταυρουδάκι, για την ανάμνηση της σημερινής μεγάλης ημέρας.

Ακολούθως, ο κ. Ιγνάτιος απευθύνθηκε στο πλήθος των πιστών, που κατέκλυσαν τον χώρο έμπροσθεν της Τραπέζης της Ελλάδος, και αναφέρθηκε στον Ελληνορθόδοξο τρόπο με τον οποίο οι οικογένειες και φέτος πέρασαν τις γιορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου. Όπως τόνισε, «η προσευχή όλων μας τούτες τις μέρες αφορά ένα πράγμα, είμαι βέβαιος˙ την ειρήνη του κόσμου. Να κρατήσει ο Θεός την ειρήνη στους ανθρώπους, στα κράτη, στην ανθρωπότητα, σε όλους μας. Όμως, η ειρήνη δεν προκύπτει μαγικά. Είναι δώρο Θεού σ' αυτούς, που ειρηνεύουν μαζί Του και πιστεύουν σ΄ Αυτόν. Η ειρήνη έρχεται από ανθρώπους που έχουν ειρηνεύσει με τον εαυτό τους και με τους άλλους. Δεν μπορούν οι άνθρωποι της βίας και του εγωισμού να φέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Η Ειρήνη έρχεται μέσα από αυτούς που υπερασπίζονται την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Είναι, λοιπόν, η εποχή ν' αναμετρηθούμε και εμείς όπως και οι πατέρες μας με την αναγκαιότητα της ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα και με την προς την μας. Γι' αυτό, πρέπει να σταθούμε ενωμένοι. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι ηγέτες μας παραμένουν ενωμένοι, τουλάχιστον, στα εθνικά θέματα. Αυτό απαιτεί ο λαός μας. Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα και κάθε επιβουλή, έχοντας, ταυτόχρονα, απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της ς μας, για τις οποίες προσευχόμαστε νυχθημερόν…».

Τέλος, επαίνεσε ιδιαίτερα το έργο των Λιμενικών «τα στελέχη του οποίου στο Αιγαίο σώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

 

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμεναρχείου

Παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών φορέων του Νομού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο οχηματαγωγό – επιβατηγό «Εξπρές » η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξίαρχος, Χαρ. Μπαντιμαρούδης κέρδισε το φλουρί και του δόθηκε ως δώρο αναμνηστικό ομοίωμα σκάφους από τοπική επιχείρηση της πόλης.

Ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Χρ. Κανάκης ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία για όλο τον κόσμο κι ευχήθηκε καλές θάλασσες στους αλιείς.

Η Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου Βασιλική νσταντά ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο κι όπως είπε “Είναι μια ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με όλο τον κόσμο. Θα είμαστε δίπλα τους και το 2020 για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Καλές θάλασσες σε όλους”.

Ο Πλοίαρχος του «Εξπρές » Θαν. Κομπογιάννης, ευχήθηκε υγεία, χαρά ευτυχία και καλά ταξίδια στους ναυτικούς χρόνια πολλά στο λιμενικό και σε όλους.

Η βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Ζέττα Μακρή, ευχήθηκε χρόνια πολλά κι ευλογημένα φωτεινά κι ειρηνικά κι όπως είπε: “Η καινούργια χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Η νέα χρονιά έχει δύο 20 άρα θα αριστεύσουμε όλοι”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ανέφερε: “εύχομαι σε όλους όσους έχουν θέσεις ευθύνης να περάσουν μια χρονιά γεμάτη φώτιση και σύνεση και υγεία σε όλο τον κόσμο”.

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου ευχήθηκε καλή χρονοιά με υγεία σε όλους και για τη δεκαετία που μας έρχεται να είναι μια καλή δεκαετία. Όπως πρόσθεσε: “Αφήσαμε πίσω μας τη δεκαετία της κρίσης. Ας μην είναι η δεκαετία που έρχεται σαν την πιο προηγούμενη δεκαετία της φούσκας, να μην ξαναγυρίσουμε στα παλιά, να βλέπουμε μπροστά και να προχωρήσουμε μπροστά. Υγεία, κοινωνική δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια σε όλους”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και χρόνια πολλά κι όπως είπε “να έχουμε υγεία, δύναμη, κουράγιο, προκοπή και καταξίωση. Είναι ένα νέο έτος καμπής, εκτός του ότι συμβολίζει την έναρξη μιας νέας δεκαετίας, κλείνει κι ένα κύκλο κρίσης, λιτότητας που ο κόσμος πέρασε δύσκολα και σιγά σιγά τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα. Έχουμε κατακτήσει ως πολιτικό σύστημα ένα υψηλό επίπεδο εθνικής ενότητας, σε μια κρίσιμη εποχή για τα εθνικά μας ζητήματα. Μακάρι και στα άλλα μεγάλα θέματα της χώρας, αν δεν μπορούμε να έχουμε κοινή συνισταμένη, να έχουμε κοινή συμπεριφορά”.

Ο αντιδήμαρχος Θαν. Θεοδώρου ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη κι ευτυχία. “Εμείς κι αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργική και να είναι μια χρονιά έργων για την πόλη μας, να είμαστε δίπλα στην καθημερινότητα του δημότη και να μην αφήσουμε κανένα δημότη μόνο του”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι “είναι μια σημαντική γιορτή για την εκκλησία μας, να αναστοχαστούμε να ειρηνεύσουμε για το καλό όλων και το καλό της πατρίδας. Η σκέψη μας σε όλους όσους βρίσκονται στη θάλασσα, στο πολεμικό κι ναυτικό, στο λιμενικό σώμα. Χρόνια πολλά με προκοπή κι υγεία”.

Η Λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά, αφού εξήρε το έργο των λιμενικών τίμησε με αναμνηστικά τον πλοίαρχο του “Εξπρές Σκιάθος” κ. Κομπογιάννη, καθώς και συνταξιούχο πλοηγό, όπως επίσης και τρεις ναυαγωσώστες την Ραφαηλίδου Μαρία, Φιλιππάτου Χριστίνα και Λάμπρο Λιάρο για την συνδρομή τους σε διάσωση ακυβέρνητου φουσκωτού σκάφους μέσα Αυγούστου στην περιοχή του Άη Γιάννη Πηλίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση