Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με λαμπρότητα και με πολύ κρύο ο αγιασμός των υδάτων στον Βόλο
Με λαμπρότητα και με πολύ κρύο ο αγιασμός των υδάτων στον Βόλο

Με λαμπρότητα και με πολύ κρύο ο αγιασμός των υδάτων στον Βόλο

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην παραλία του Βόλου, παρουσία περίπου 200 πολιτών, που αψήφησαν το έντονο κρύο, παρά την ηλιοφάνεια, που έφτανε τον ένα βαθμό Κελσίου, με έξι ατρόμητους κολυμβητές να πέφτουν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού για να πιάσουν τον σταυρό, με τον αστυνομικό της Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Λάμπρο Μακρή να “επικρατεί” για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και μετά την λιτάνευση της εικόνας που έγινε προς την παραλία, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων γύρω στις 11:30.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με τη χάρη του Θεού καταφέραμε παρά την κακοκαιρία μπορέσουμε με λαμπρό ήλιο να γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στον τόπο μας.

Είναι γιορτή που ο Θεός έρχεται να μας δείξει τι σημαίνει ταπεινότητα και καλούμε τον Θεό να μας φωτίσει. Να δώσει αληθινή σοφία και σύνεση σε όλων μας. Να φωτιστούν οι ψυχές μας και οι αποφάσεις μας. Είναι κρίσιμη χρονιά σε πολλά επίπεδα.

Εμείς μπορούμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε να σφυρηλατούμε ενότητα του λαού μας που ξέρει ότι η ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός. Η ορθοδοξία ενώνει και τον κάνει το λαό δυνατό.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει. Θα είναι μια χρονιά ενότητας ς κι ς. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουνε τις ευθύνες τους και θα λάβουν σωστές αποφάσεις» καξε.

Ο αστυνομικός της Τροχαίας που έπιασε τον σταυρό Λάμπρος Μακρής, ευχήθηκε χρόνια πολλά, και δήλωσε ότι είχε κρύο αρκετό κι ευχήθηκε του χρόνου να βουτήξουν περισσότεροι κολυμβητές.

Όπως είπε «Είχα πέσει πρώτη χρονιά επειδή είχε φύγει ένας συνάδελφος από την υπηρεσία και πλέον βουτάω κάθε χρονιά και για την ψυχή του ιώργου και για την κόρη μου και για τους συναδέλφους»

Ο Βασίλης Ρωμανός είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βουτάει, η θάλασσα ήταν λίγο κρύα κι ευχήθηκε ευλογία και φώτιση και καλή χρονιά.

Ο Πασχάλης Ηλιάδης, επίσης είναι η τέταρτη φορά που βούτηξε κι όπως είπε «Δοξάζουμε τον Κύριο για τη που μας έδωσε να βουτήξουμε και φέτος»

Ο Χρήστος Μπάρδας, δάσκαλος από το Βόλο, βούτηξε στη θάλασσα για τέταρτη φορά φέτος κι αυτός .

Ευχήθηκε υγεία καλή χρονιά στους μαθητές στο Δημοτικό που τους κάνει Μαθηματικά και Οικονομικά και σε όλα τα παιδιά κι ευχήθηκε «τα πράγματα να γίνουν πιο απλά από αριθμούς».

Στη συνέχεια το Λιμεναρχείο Βόλου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, στο χώρο του Εξπρές Σκιάθος, με το φλουρί να πέφτει στην υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία πήρε ένα αναμνηστικό πίνακα που απεικόνιζε την Αργώ.

Καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη 

Ο λιμενάρχης Βόλου πλοίαρχος Χρήστος Κανάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία για όλο τον κόσμο και ο αγιασμός των υδάτων να εξαγνίσει τις καρδιές και τις ψυχές όλων των ανθρώπων.

ια το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, είπε στόχος είναι το 2019 να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινής προσπάθειας, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη, στον αλιέα, στον ναυτικό, στον συναλλασσόμενο με την υπηρεσία, και στον κάθε πολίτη που αναζητά την επίλυση του προβλήματός του.

Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών 

Η υφυπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά, προσθέτοντας ότι σήμερα είναι το αποκορύφωμα τον εορταστικών εκδηλώσεων και μια σημαντικό γιορτή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Παράλληλα ευχήθηκε φώτιση στο νου και στην ψυχή, εκείνων κυρίως που καθορίζουν τις τύχες αυτού του τόπου και του κόσμου ολόκληρου και σε εκεί που βρίσκονται στη θάλασσα, σε αυτούς που υπηρετούν στο εμπορικό, στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα.

Χαρακτήρισε το 2019 ως μια καθοριστική χρονιά και εξέφρασε την πίστη ότι όλοι θα κινηθούν με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών αυτού του τόπου, που περιμένουν πολλά από την κυβέρνηση.

Είπε ότι από τώρα μέχρι το τέλος της θητείας της η κυβέρνηση διανύει το πιο σημαντικό κομμάτι, γιατί τώρα θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, τώρα ανατάσσεται η κοινωνία και τώρα η χώρα μπαίνει την οδό της ανάπτυξης και της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, να μελετηθεί η συμφωνία στο σύνολό της για να είναι σύμφωνη τουλάχιστον με αυτά που συμφωνήθηκαν από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Καλύτερη χρονιά για την οικονομία 

Η Κατερίνα Παπανάτσιου αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους είπε πως για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών τα δύσκολα πέρασαν.

“Από δω και πέρα σχεδιάζουμε θετικότερα πράγματα, προς όφελος του λαού, με σύνεση και χωρίς να υπάρχει ζήτημα επαναφοράς στην προηγούμενη κατάσταση.

Είναι όλα τεκμηριωμένα και προγραμματισμένα και δεν θα φθάσουμε ποτέ ξανά στο σημείο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να μπούμε στο ΔΝΤ και να καθορίζει τις τύχες μας.

Το 2019 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά και τα στοιχεία φαίνονται από τον προϋπολογισμό, καθώς 910 εκ. € θα δοθούν παραπάνω απ' αυτά που δόθηκαν στο μεοσοπρόθεσμο και θα υλοποιηθούν όλα αυτά που εξαγγείλαμε το προηγούμενο διάστημα.

Οι εξελίξεις υπάρχουν και σε άλλους τομείς όπως το Μακεδονικό, ενώ το 2019 είναι χρονιά εκλογών, που πιστεύουμε ότι θα πάνε καλά και θα προχωρήσουμε στην επόμενη τετραετία” καξε λέγοντας.

Σημαντικά έργα στη Θεσσαλία 

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε όλοι με αφορμή τη σημερινή γιορτή, να έχουν πνεύμα σύνεσης, σοφίας, δημιουργίας, συνεννόησης, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και να επανέλθει στην κανονικότητα, με κανονικούς μισθούς, συντάξεις, υγεία και παιδεία.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέφερε προσπαθεί με συνεργασία να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί και αφορούν τις επιθυμίες των ανθρώπων, καθώς στην περιοχή έχουν γίνει χιλιάδες έργα για όλους, που έχουν δώσει όπως είπε, ζωή.

Πρόσθεσε ότι η ουσία υπάρχει μόνο στα έργα, που πάντα λένε την αλήθεια και υποστήριξε πως η κατάσταση στη χώρα χειροτέρεψε από την στιγμή που ο λαός παρασύρθηκε από τα λόγια και δεν εκτίμησε τα έργα.

Τέλος ο πλοίαρχος του «Εξπρές Σκιάθος» Θαν. Κομπογιάννης, ευχήθηκε υγεία, χαρά, ευτυχία και μεγάλη υπομονή να ξεπεραστούν τα εμπόδια και σε όλους τους ναυτικούς που ταξιδεύουν παντού, και καλά ταξίδια και καλή επάνοδο στις οικογένειές τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση