Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο
Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο

Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στο Βόλο η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου λειτούργησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους ευσεβούς λαού.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής της ΝΔ, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα και ο Λιμενάρχης Βόλου Εμμανουήλ Κανάλης.

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το του Σεβασμιωτάτου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο οποίο ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η πίστη μας δεν αναφέρεται σε ιδέες, σε θεωρίες και φιλοσοφίες. Γιορτάζουμε την αλήθεια ως πρόσωπο, διότι η Αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός, είναι Εκείνος που είπε ότι «εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή».

Αυτή η αλήθεια έλαβε σάρκα και οστά, έγινε άνθρωπος. Δεν έμεινε αφηρημένη ιδέα του ουρανού. Η Αλήθεια έγινε άνθρωπος, για να μας κάνει μετόχους στον εαυτό Της. Με την αναστήλωση των εικόνων γιορτάζουμε την ενανθρώπηση της Αλήθειας. Γιορτάζουμε τη δυνατότητα να ενωνόμαστε μαζί Της, να θεωνόμαστε κατά χάριν, να θεραπευόμαστε από την πλάνη της αμαρτίας και από το αδιέξοδο του θανάτου…».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο χρέος μας, ως Ορθόδοξοι, να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δράμα των σύγχρονων εικόνων του Θεού, που δοκιμάζονται στην εποχή μας: «Η ορθόδοξη πίστη μας εδώ στον τόπο μας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μία ιστορική πρόκληση. Η πατρίδα μας γίνεται το πέρασμα χιλιάδων ανθρώπων. Άνθρωποι ανέστιοι, αλλόθρησκοι, άγνωστοι, ξένοι, πρόσφυγες, ταλαιπωρημένοι, για λόγους που μόνο τα μυστικά συμφέροντα των ισχυρών της γης μπορούν να εξηγήσουν, διασχίζουν ή για λίγο θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Τί στάση πρέπει να κρατήσουμε; Η λύση του προβλήματος του μεγάλου αυτού ξεριζωμού δεν περνά από το χέρι μας. Εμείς καλούμαστε πρωτίστως να μαρτυρήσουμε την ορθόδοξη πίστη μας. Έτσι θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε όλους αυτούς τους ανθρώπους ορθόδοξα, δείχνοντας την ευαγγελική αγάπη και το αληθινό χριστιανικό ήθος. Αυτή είναι η ορθόδοξη πίστη μας, που εορτάζουμε σήμερα…». Ο κ. Ιγνάτιος κατέληξε ζητώντας τις προσευχές του λαού μας για την επικείμενη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη τον ερχόμενο Ιούνιο: «Ευχηθείτε η αυτή να εδραιώσει την ενότητα της αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και με μία φωνή και «εν μια καρδία» να διατρανώσει την ορθόδοξη πίστη μας, δίνοντας ελπίδος και καταλλαγής σε όλο τον κόσμο».

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στο προαύλιο του Ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

ekkl3ekkl1 (2)

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση