Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με λαμπρό ήλιο τα Θεοφάνεια στο Βόλο
Με  λαμπρό ήλιο  τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με λαμπρό ήλιο τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Αστυνομικός της ΟΠΚΕ έπιασε φέτος τον σταυρό

Υπό το φως του λαμπερού ήλιου γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στο Βόλο.

Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και μετά την λιτάνευση της εικόνας που έγινε προς την παραλία, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων.

Στις παρευρέθηκαν πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές του τόπου, καθώς κι αρκετός κόσμος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων «Η σημερινή γιορτή είναι η γιορτή της φανερώσεως της Αγίας Τριάδας στη ζωή μας.

Ο τριαδικός Θεός σημαίνει Θεός αγάπης. Ευχόμαστε κι αυτή η χρονιά να είναι πλημμυρισμένη από την αγάπη κι αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας. Στρέψαμε τα βλέμματα και το νου μας στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά θαυμάζοντας τον ηρωισμό των λιμενικών και των κατοίκων που πρόσφεραν τη βοήθειά τους, στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Να ευχηθούμε αυτή η χρονιά να δώσει λύση στα προβλήματα της περιοχής μας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Εμείς, ότι δυσκολίες κι αν υπάρχουν, θα κρατήσουμε την ενότητα και τη συνοχή μας και το κήρυγμα θα είναι πάντα ενότητα, αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά σε όλους και για όλα».

Για τον σταυρό βούτηξαν 21 άντρες στα νερά του Παγασητικού, ενώ τον σταυρό έπιασε ο Λάμπρος Μακρής αστυνομικός της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, που μάλιστα αφιέρωσε αυτή την επιτυχία στο συνάδελφό του που σκοτώθηκε στις 10 Ιουλίου, σε τροχαίο στη Μ. Βελανιδιά, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας.
Μεταξύ των 21 αντρών οι οκτώ υπηρετούν στο Στρατόπεδο Γεωργούλα.

Ανάμεσα στους κολυμβητές συμμετείχε για πρώτη φορά ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Λάμπρος Μακρής που έπιασε το σταυρό. Όπως τόνισε σε του «Αισθάνομαι τυχερός κι εύχομαι σε όλους υγεία, αγάπη, ευτυχία και να χουμε όλοι ελπίδα», ενώ αφιέρωσε αυτή την επιτυχία στο συνάδελφο του, τον Γιώργο που έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι.

Για 20η χρονιά συμμετείχε ο Δημ. Μεντεκίδης, ο οποίος όπως υπογράμμισε «Όταν ξεκίνησα να συμμετέχω, δεν είχα παντρευτεί και τώρα έχω τρία παιδιά. Χαίρομαι που είμαστε όλοι μαζί κι εύχομαι και την ερχόμενη χρονιά νά ‘μαστε πάντα όλοι μαζί. Ο καιρός βοήθησε και χαίρομαι που συμμετείχαν τόσα άτομα για το σταυρό».

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμεναρχείου

Στη συνέχεια, παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών φορέων του Νομού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο οχηματαγωγό – επιβατηγό «Πρωτεύς» η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί και στον οποίον δόθηκε ως δώρο δύο καραβάκια ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου, ενώ την εκδήλωση σημάδευσε η αποχώρηση του του ΚΚΕ Κ. Στεργίου, στη θέα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλου.

Ο Λιμενάρχης Βόλου Μαν. Κανάλης ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, κι όπως δήλωσε «Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού, αυτή των Θεοφανείων, της φανέρωσης του Θεού και της βάπτισης του Χριστού. Αυτό είναι μια αφετηρία για να φύγουν όλα τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες και να αγιαστει το σώμα μας. Μετά τον αγιασμό των υδάτων, ήρθαμε στο επιβατηγό Πρωτεύς για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Λιμεναρχείου.

Θα ήθελα να ευχηθώ χαρά, υγεία, ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Γαλήνιες θάλασσες στους Έλληνες ναυτικούς μας, στους αλιείς, σε όλο τον κόσμο που συναναστρέφεται με το Λιμεναρχείο και σε όλους όσους βλέπουν στα πρόσωπα των λιμενικών ανθρώπους που μπορούν να επιλύσουν προβλήματα». Ο Λιμενάρχης ευχαρίστησε το προσωπικό του Λιμεναρχείου, που παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το 2015, κατάφερε κι ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλους τους τομείς και τους δημοσιογράφους που καλύψανε όλα τα γεγονότα αντικειμενικά κι αμερόληπτα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους κι όπως δήλωσε «ας έχει ο καθένας ότι έχει ανάγκη, κι ας αποκτήσει ότι μπορεί. Είναι σημαντική μέρα σήμερα και σημαντικός χρόνος. Πέρασε ένας χρόνος δύσκολος με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τεράστια προβλήματα στη διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού κύματος και πολλές αρρυθμίες στην οικονομία. Πιστεύουμε ότι το 2016 θα είναι καλύτερο, γιατί χρονιά σαν το 2015 δεν έχει υπάρξει ξανά.

Αλλά χρειάζεται να υπάρχει αγάπη, πίστη, δύναμη, σκληρή δουλειά, , συνέπεια, συνέργεια, και δημιουργικότητα, όχι κούφια λόγια. Πράξεις, αλλά πράξεις που να οδηγούν σε εθνικό πλούτο και να διαχέεται και να γίνεται εργασία, γιατί η εργασία σήμερα είναι το ζητούμενο. Εκείνο που ζούμε, την μεγάλη κοινωνική αδικία που είναι η ανεργία είναι αυτή που δημιουργεί πρόβλημα στην ισορροπία ζωής κι ανθρωπότητας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δε σήκωσε τα χέρια ψηλά, αγωνίστηκε, πέτυχε, απέδειξε ότι μια Περιφέρεια μπορεί να πετύχει πολλά στην και στην Ευρώπη και να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκανε μαζί μας κι είχαμε με όλους τους φορείς και θεσμούς. Καλή χρονιά, δύναμη και να φύγει από το μυαλό μας αυτό που ο λαός λέει «στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα».

Αποχώρησε ο του ΚΚΕ

Να σημειωθεί ότι, στην εκδήλωση κοπής πίτας του Λιμεναρχείου, παρευρέθησαν η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι της ΝΔ, της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος και ο του ΚΚΕ Κ. Στεργίου.

Ωστόσο, ο κ. Στεργίου, αποχώρησε από την εκδήλωση, διευκρινίζοντας: «Στη σημερινή εκδήλωση μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι παραβρίσκεται ο εκπρόσωπος του φασιστικού μορφώματος κ. Ηλιόπουλος. Δεν μπορούμε να παραβρεθούμε σε μια εκδήλωση, όπου αντιπροσωπεύονται οι απόγονοι του φασισμού και του Χιτλερισμού. Ήταν άσκοπη και άτοπη η πρόσκλησή του από το Λιμεναρχείο Βόλου και γι' αυτό το λόγο αποχωρούμε και διαμαρτυρόμαστε για την παρουσία του συγκεκριμένου βουλευτή».

Ο κ. Στεργίου, διαμαρτυρήθηκε στον Λιμενάρχη Βόλου, ο οποίος του απάντησε ότι το πρωτόκολλο όριζε την πρόσκληση όλων των βουλευτών του Νομού και τηρήθηκε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος απάντησε: «δεν με ενοχλεί καμία που προέρχεται από το αντισυνταγματικό τόξο. Η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται στη τρίτη θέση με την ψήφο του ελληνικού λαού. Είμαστε εδώ προσκεκλημένοι του Κεντρικού Λιμεναρχείου, όχι απλά για το πρωτόκολλο, αλλά γιατί η Χρυσή Αυγή στηρίζει με κάθε τρόπο όλα τα χρόνια, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας.

Είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό. Ήταν υποχρέωσή μας να τιμήσουμε την κοπή πίτας του Λιμεναρχείου. Να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, καλή χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, δύναμη. Θα χρειαστεί πολύ δύναμη για να ανταπεξέλθουμε, ελπίζω ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές που θα περάσει η πατρίδα μας και η χρονιά που έρχεται θα είναι μια χρονιά δύσκολη. Πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση κι ενότητα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Ελπίζω η κάθε νέα χρονιά να δίνει μόνο χαρές κι ελπίδα σε όλους τους Έλληνες».

theofaneia15theofaneia10

theofaneia9theofaneia8 (2)

theofaneia8 (1)theofaneia2

theofaneia6theofaneia5

theofaneia1theofaneia11

theofaneia12
theofaneia13theofaneia14

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση