Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με κάθε επισημότητα η τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Διευθυντή Αστυνομίας Βασ. Καραΐσκου
Με κάθε επισημότητα η τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Διευθυντή Αστυνομίας Βασ. Καραΐσκου

Με κάθε επισημότητα η τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Διευθυντή Αστυνομίας Βασ. Καραΐσκου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι η τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Διευθυντή Αστυνομίας Μαγνησίας Βασίλη Καραΐσκου που είναι από σήμερα και επίσημα Αστυνομικός Διευθυντής του νομού στην θέση του αποστρατευθέντα ταξίαρχου Βασίλη Μαρκογιαννάκη.

Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ παραβρέθηκαν πλήθος αξιωματικών και υπαξιωματικών της ς, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Βασίλης Καραπιπέρης.

Στην ομιλία του ο νέος Διευθυντής Αστυνομίας αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τις ευχές και την ευλογία του ανέφερε πως του δίνουν δύναμη στον καθημερινό αγώνα, για την επίτευξη των στόχων και την εκπλήρωση της ς της ς.

Σημείωσε πως για τον ίδιο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή ότι, η ηγεσία του Σώματος μετά τις πρόσφατες κρίσεις και τις τοποθετήσεις – μεταθέσεις των Ανώτερων Αξιωματικών, του εμπιστεύτηκε τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, με βοηθούς, τους συμ του στη Σχολή Αξιωματικών, Αστυνομικούς Διευθυντές Μιλτιάδη Αλεξάκη και Αθανάσιο Καλαμπόκα.

Ευχαρίστησε ακόμα για την παρουσία του τον υποστράτηγο Βασίλη Καραπιπέρη Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, ενώ αναφέρθηκε και στον προκάτοχο του, Βασ. Μαρκογιαννάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν άξιο αξιωματικό και διευθυντή.

Πρόσθεσε πως χάρη στις άοκνες προσπάθειες όλων των προκατόχων του, καθώς και όλων των
αξιωματικών, υπαξιωματικών, αστυφυλάκων και πολιτικών υπαλλήλων,
η Διεύθυνσή βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση της τοπικής ς.

Για το λόγο αυτό εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν,
συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του τεράστιου έργου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, ζήτησε να τιμήσουν όλους εκείνους τους αστυνομικούς οι οποίοι, ασκώντας το λειτούργημα του αστυνομικού, έφυγαν αδόκητα από κοντά τους είτε εν ώρα υπηρεσίας, είτε και εκτός αυτής.

Ο κ. Καραΐσκος δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις, για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους τόσο ως άτομα όσο και ως Υπηρεσίες.

Τόνισε ότι προστατεύουν και υπηρετούν τους και για το σκοπό αυτό βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις του καθήκοντος, ανάμεσα στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη την προστασία και τη βοήθειά τους.

Ξεκαθάρισε ότι βασικός γνώμονας της δράσης τους είναι ο ανθρωποκεντρικός της χαρακτήρας,
τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και στις σχέσεις τους με τους .

Θέτοντας του στόχους ο νέος Διευθυντής υπογράμμισε πως είναι η περαιτέρω θωράκιση του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Η περαιτέρω αναβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η εξωστρεφής δράση και συν με την τοπική .

Καταλήγοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι άπαντες θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την επίτευξη των στόχων τους και την εκπλήρωση της ς τους υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Καραπιπέρης Ευχήθηκε δύναμη και υγεία στον Διευθυντή και τους δύο υποδιευθυντές και ανέφερε πως η κοινωνία τους έχει αναθέσει το ευαίσθητο κομμάτι της ασφάλειας.

Υπογράμμισε ότι η ασφάλεια είναι το ύψιστο αγαθό και πως καμία παραγωγική δραστηριότητα δεν μπορεί να επιτύχει εάν δεν υπάρχει ασφάλεια.

Όπως είπε σε άλλες χώρες την ακριβοπληρώνουν, ενώ στην Ελλάδα παρέχεται χωρίς κάτι περαιτέρω, αν και τίποτα δεν μπορούμε πια να θεωρείται δεδομένο.

Ζήτησε απ' όλους να λειτουργούν ως ομάδα χωρίς έριδες και ευχήθηκε οι διαπροσωπικές σχέσεις να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, καθώς κοινωνία έχει προσδοκίες από αυτούς και δεν πρέπει να τις διαψεύσουν.

Τέλος ευχήθηκε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον Μαρκογιαννάκη που τον χαρακτήρισε αξιοπρεπή ως αστυνομικό και ως άνθρωπο.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλό έργο στον κ. Καραπιπέρη και συνεχάρη το νέο Διευθυντή, υπενθυμίζοντας ότι μεταξύ της Μητρόπολης και της Αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν οικοδομηθεί πολύ ισχυροί δεσμοί εμπιστοσύνης.

“Έχετε κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η ενότητα είναι η πεμπτουσία του έργου τόσο του δικού μας ως κληρικών όσο και του δικού σας ως αστυνομικών. Η ενότητα είναι το παράδειγμα που ζητάει η κοινωνία” είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.

Να σημειωθεί πως ο απερχόμενος Διευθυντής Αστυνομίας ταξίαρχος Βασ. Μαρκογιαννάκης απουσίαζε από την τελετή.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση