Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με επισημότητα γιορτάστηκαν τα 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ
Με επισημότητα γιορτάστηκαν τα 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Με επισημότητα γιορτάστηκαν τα 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ

Εντυπωσιακές ήταν και φέτος στο Λονδίνο οι επίσημες για τα «δημόσια» 93α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, όπου στο του Μπάκιγχαμ έκανε και την πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά τη γέννηση του γιου τους ‘Αρτσι, η Μέγκαν Μάρκλ.

εννημένη στις 21 Απριλίου του 1926, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο: ανήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο και κατά τη διάρκεια επίσημης ς που πραγματοποιείται τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια παμπάλαια παράδοση ώστε οι εορτασμοί να μην απειλούνται από τα καπρίτσια του καιρού.

Στις σημερινές και την στρατιωτική συμμετείχαν 1.400 στρατιώτες (δεν έλειπαν οι γνωστές λιποθυμίες λόγω εξάντλησης), 400 μουσικοί και 200 ενώ από αέρος πολεμικά αεροσκάφη σχημάτιζαν την βρετανική σημαία.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε μόνη, αφού ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος έχει αποσυρθεί από τις επίσημες υποχρεώσεις λόγω ηλικίας. Η Μέγκαν Μαρκλ έφτασε στο π μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι, τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Η Trooping the Colour πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1820 για να τιμήσει τα γενέθλια του μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από περιόδους κακοκαιρίας, εθνικού πένθους ή εκτάκτων περιστάσεων.

Η Ελισάβετ έχει παραστεί σε κάθε Trooping the Colour από την έναρξη της βασιλείας της το 1952, με εξαίρεση ωστόσο μια χρονιά εξαιτίας μιας ς των σιδηροδρομικών υπαλλήλων (το 1955).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση