Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με ένταση η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
Με ένταση η πρώτη συνεδρίαση του νέου  Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Με ένταση η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Στον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Θεολόγο Διαμαντένια, επιτέθηκε φραστικά ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, στην σημερινή, πρώτη του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή το γεγονός ότι ο κ. , σύμφωνα με τον δήμαρχο, τραβούσε του έργου της αποχέτευσης στη Ν. Αγχίαλο, κάτι που δεν είναι δουλειά του, ενώ ο δεύτερος τον διέψευδε.

Επίσης ο Αχ. Μπέος ζήτησε από την αντιπολίτευση να κάνει γόνιμη αντιπολίτευση και ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι ένας Βόλος αντάξιος για τα όλων. «Εύχομαι να έχουμε καλές συνεργασίες και όχι όπως στο παρελθόν. Ο κόσμος έστειλε την αντιπολίτευση σπίτι του»,ανέφερε.

Ο σύμβουλος της Απ. Ριζόπουλός τόνισε πως τα προβλήματα της πόλης είναι μεγάλα, μεταξύ των οποίων η αερο και αυτά δεν λύνονται με ευχολόγια, ενώ πρόσθεσε: «Εφαρμόζεται μία πολιτική εδώ και χρόνια που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι όμορφες πόλεις….»

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς του έκλεισε το μικρόφωνο, καθώς όπως τόνισε δεν σχολίαζε αυτά που είχε αναφέρει ο δήμαρχος και ήταν εκτός θέματος.

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στον Ιασ. ζήτησε τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται Τετάρτη αλλά ο κ. Μουλάς του απάντησε ότι η ημέρα Δευτέρα είναι γενικότερα αποδεκτή και πρόσφορη για όλους.

Με επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης ο ορισμός του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

Εν τω μεταξύ, με επιφυλάξεις ψήφισαν τον ορισμό του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ οι αντιπολιτεύσεις, κυρίως η παράταξη του Απ. Παπαδούλη ενώ ο Απ. Ριζόπουλος της ψήφισε λευκό και υπέβαλλε αίτημα να εκπροσωπηθεί η παράταξή του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με έναν πολίτη, πρόταση που θα εξετάσει ο δήμαρχος ως το τέλος της εβδομάδας.

Εκτός από τον Αχ, Μπέο που θα είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης, τα άλλα μέλη του Δ.Σ. από την πλειοψηφία θα είναι οι Τρ. Γκογκινούδης, Αργ. Κοπάνας, Νατάσσα Μορφογιάννη και Δέσποινα Κότογλου ως τακτικά μέλη και αναπλητωματικά οι Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Σοφία Χάλαρη, Θέμης Τζούνης και Μιχαήλ Καπουρνιώτης.

Ως δημότες προτάθηκαν οι Αριστοτέλης Πατέρας και Κωνσταντίνος Νάκος και αναπληρωματικούς τους Γεώργιο Τσίχλα και Αναστάσιο Καπουρνιώτη ενώ ως μέλος κοινωνικού φορέα προτάθηκε να συμμετέχει εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.

Η μείζονα μειοψηφία πρότεινε ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την επικεφαλής Νάνσυ Καπούλα και αναπληρωματική την .

Η παράταξη του Ιάσ. Αποστολάκη πρότεινε ως τακτικό μέλος τον Λεωνίδα Μαυρογιάννη και ως αναπληρωματική την Φωτεινή Κοκκινάκη.

Η παράταξη της ΛΑΣ με επικεφαλής τον Απ. Ριζόπουλο ψήφισε λευκό.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κ. Ριζόπουλος το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου, ειδικά στην πρόταση για ορισμό μελών στο Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση