Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με ελέγχους ξεκινά το εορταστικό ωράριο στην αγορά
Με ελέγχους ξεκινά  το εορταστικό ωράριο στην αγορά

Με ελέγχους ξεκινά το εορταστικό ωράριο στην αγορά

Ξεκινά αύριο 1η Απριλίου το εορταστικό ωράριο, ενόψει , ενώ τα εμπορικά θα είναι ανοικτά από τις 11.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.

Όσο αφορά τις των αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι εκτιμάται ότι είναι κατά 5% φθηνότεροσε σχέση με πέρυσι ενώ η τιμή του οβελία θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου ανακοίνωσε την εντατικο των ελέγχων ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτριου Αυλωνίτη με εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΦΕΤ, της Διοίκησης Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς και της Εθνικής Επαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΔΟΚ) και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τους ελέγχους αυτούς οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα της εμπορικής δραστηριότητας με έμφαση στη χονδρική πώληση και .

«Έχουμε επεξεργαστεί ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη διενέργεια διευρυμένων ελέγχων με στόχο την , την εύρυθμη λειτουργία της ς και τη διασφάλιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού» είπε ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Αμέσως μετά την εορταστική περίοδο συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων της ς να ξεκινήσουν εντατικές διαβουλεύσεις με όλους προκειμένου να προχωρήσουν ουσιαστικές τομές σε όλο τον κύκλο της αγοράς από τον παραγωγό ως τον τελικό καταναλωτή.

"Αλιεύοντας" την είδηση