Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με διαγραφές και αιχμές κατά της Ν. Καπούλα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου
Με διαγραφές και αιχμές κατά της Ν. Καπούλα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Με διαγραφές και αιχμές κατά της Ν. Καπούλα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου

Φραστική επίθεση στη Νάνσυ  Καπούλα έκανε  ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ζαχείλας, στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, μετά την ανάγνωση της δήλωσης ανεξαρτητοποίησής του  από την παράταξη, του πρακτικού της παράταξης « – Έξυπνη Πόλη», σύμφωνα με το οποίο διαγράφονται από την παράταξη  τόσο ο ίδιος όσο και η  Σόνια Χαρανά και τη δήλωση της δεύτερης.
Το προεδρείο ανέγνωσε την από 11η  Σεπτεμβρίου δήλωση του κ. Ζαχείλα, ο οποίος αναφέρει ότι «για λόγους που αφορούν στην αντίληψή μου για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και το ρόλο ενός εκάστοτε δημοτικού συμβούλου σας καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου. Εφεξής θα λειτουργώ χωρίς παραταξιακά κριτήρια και η γνώμη μου θα γίνεται με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης».
Στη συνέχεια αναγνώστηκε το πρακτικό του συνδυασμού « – Έξυπνη Πόλη»  σύμφωνα με το οποίο διαγράφονται οι Σόνια Χαρανά και Βασίλης Ζαχείλας από τον συνδυασμό και στη συνέχεια, η δήλωση της  Σόνιας Χαρανά που αναφέρει: «Ως επαγγελματίας και όχι ως επιστήμων με ντοκτορά σε μεθοδεύσεις και ίντριγκες που θυμίζουν Βυζάντιο, δηλώνω ότι έχω φτωχή κληρονομιά σε τέτοιες ανήθικες πρακτικές, που είναι ξέχωρες από την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία μου.
Ως άνθρωπος της αγοράς, ό,τι έχω να πω το λέω ανοικτά κοιτώντας στα μάτια τους συνδημότες μου. Από αυτούς ζήτησα άλλωστε  την ψήφο τους τον περασμένο Μάιο, όπου σεβόμενη την επιλογή του κόμματος εκτέθηκα  μαζί με τους συνυποψηφίους μου σ' έναν αγώνα, που από την αρχή φαινόταν χαμένος.
Για τα αίτια της συντριβής της «Έξυπνης Πόλης», τέσσερις μήνες μετά, δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση. Μία ενδοσκόπηση ωστόσο από την πλευρά της επικεφαλής δεν θα έβλαπτε.
Ίσως και να την βοηθούσε έτσι ώστε να μην ψάχνει εναγωνίως όλο αυτό το χρονικό διάστημα εξιλαστήρια θύματα, κατασκευάζοντας ιστορίες με δράκους. Και επειδή το ποσοστό της συντριβής μας είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί να αναλωνόμαστε άλλο σε ιστορίες για αγρίους, αλλά να σεβαστούμε επιτέλους τους 10.000 περίπου ψηφοφόρους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, επιλέγω να σταματήσω εδώ, με την δήλωση αυτή, από την πλευρά του, αυτόν τον κατήφορο.

Ο λαός του Βόλου μίλησε τον Μάιο και δυστυχώς μιλάει ακόμη. Κα Καπούλα καληνύχτα σας!»

Ζητώντας το λόγο, ο κ. Ζαχείλας είπε ότι «αυτά που γίνονται στην πόλη μας είναι καραγκιοζιλίκια. Αντί με τέτοιο ποσοστό για τέτοια ήττα να εξαφανιστεί από παντού μας βγάζει στις εφημερίδες. Έχω ανάγκη από διαφήμιση εγώ;  Με γνωρίζει όλη η Ελλάδα με οκτώ παγκόσμια. Θά ‘πρεπε να ντρέπεται».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, σχολιάζοντας δήλωσε: «Αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις από πλευράς ηθικής στον βολιώτικο λαό ή να παραιτηθείτε, δηλαδή αν ισχύουν ότι χρησιμοποιούσατε ψεύτικα προφίλ και χρήματα από το ΤΕΕ για τον προεκλογικό σας αγώνα και ηθικά οφείλετε να δώσετε απαντήσεις» για να του απαντήσει η κ. Καπούλα: «Δήμαρχε έχεις μεγάλη παράταξη και θα έχεις πολλές σκοτούρες. Σέβομαι και την ηλικία σου, μην κουράζεσαι καθόλου με την δική μας παράταξη».
Αχ. Μπέος: Να μην έχουμε κοντέινερ σε σχολεία
«Έχω προτείνει σε Συλλόγους Γονέων δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και τα σχολεία να κλείσουν και να απαιτήσουμε από το Υπουργείο να μην έχουμε κοντέινερ σε σχολεία»  τόνισε ο  Αχ. Μπέος, στη σημερινή του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή επερώτηση της ΛΑΣ και πρόσθεσε:  «Ντρέπομαι για την πατρίδα μου που υπάρχουν αρκετά σχολεία και υπάρχουν παιδιά που κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ. Στις επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία ήταν από τα θέματα που θίξαμε.
Διεκδικούμε προς όφελος των πολιτών και για την πόλη μας. Διεκδικήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος 1.800.000 ευρώ,  για το 27ο Δ.Σ. έγινε ένσταση ότι πρέπει να διατηρηθεί το κτίριο όπως είναι.
Αυτοί είναι οι πολιτικοί απατεώνες», με τον κ. Αποστολάκη να ενίσταται και τον δήμαρχο να του απαντά ότι «έχετε την μύγα…»
Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι σε συνάντηση που είχε προεκλογικά με Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων τους κάλεσε «να κάνουμε μια δυναμική αντίσταση να κλείσουν τα σχολεία για μία εβδομάδα και να απαιτήσουμε ότι σχολεία σε κοντέινερ στο Βόλο δεν θα υπάρχουν. Πέρασα το μήνυμα και στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι «για τα κοντέινερ έχουμε κάνει αγώνα και καλούμε να το διεκδικήσετε για την σχολική στέγη και  για τα 11 νηπιαγωγεία που κάνουν σε άθλιες συνθήκες μάθημα τα παιδιά.»

Δεν θα κοπεί σε κανένα σχολείο το νερό 

Επίσης, με αφορμή μπιλιετάκια της ΔΕΥΑΜΒ για οφειλές προς , ο δήμαρχος, ανέφερε ότι δεν θα κοπεί το νερό σε κανένα σχολείο, ενώ παραδέχθηκε ότι οι οφειλές είναι υψηλές και βρήκε μια παγιωμένη κατάσταση.

«Οι σχολικές επιτροπές έχουν κονδύλι πάνω από 1,5 εκ. ευρώ να διαχειριστούν  για την κάθε βαθμίδα για τα λειτουργικά έξοδα όπως πετρέλαιο κ.ά. Το νερό δεν πληρώνεται. Βρήκαμε μια παγιωμένη κατάσταση. Είναι υποχρέωσή μας να παρέχουμε στα παιδιά νερό. Οφείλουμε να στέλνουμε επιστολές για τις προθεσμίες καταβολής. Ένας από τους μεγαλοφειλέτες είναι και τα σχολεία. Το νερό δεν θα κοπεί σε κανένα σχολείο, όμως είναι υποχρεωμένοι οι υπάλληλοι, για να μην κατηγορηθούν  για παράβαση καθήκοντος να κάνουν αυτό που ορίζει ο Νόμος και να στείλουν τις επιστολές».

Νομικοί σύμβουλοι ΔΕΥΑΜΒ
Για το νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ κ. Καραγκιόζο που ανακοινώθηκε η διακοπή συνεργασίας μαζί του, ο Αχ. Μπέος είπε:  «Δεν περιμένω να ζήσω από τον Δήμο ούτε κάνω καριέρα από τον Δήμο. Η θέση αυτή είναι δανεική. Αν επιλέξουν να είμαι 10 χρόνια εδώ θα είμαι. Έχω κι άλλα ενδιαφέροντα με πρώτο και καλύτερο την οικογένειά μου.
Έχουν δικαίωμα στο να πάρουν ένα μεροκάματο όλοι οι δικηγόροι. Δεν κοιτάμε τα κομματόσκυλα να βολέψουμε. Δίνουμε εργασία σε όλους τους πολίτες. Εσείς είστε εγκάθετοι. Όταν επιλέγω συνεργάτες τους στηρίζω μέχρι τέλος.
Φέρτε μου μία δικαστική διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ μέχρι το 2014 και παραιτούμαι αύριο. Εμείς από το 2014 έχουμε κάνει 42 προσφυγές , ασφαλιστικά μέτρα μηνύσεις και είμαι περήφανος για τη νομική ομάδα. Για τον κ. Καραγκιόζο είμαι περήφανος γιατί έκανε έντιμο αγώνα κι ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτα».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι «για την ΕΡΓΗΛ καλέσαμε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει η κλεψιά της ΕΡΓΗΛ για τη ΔΕΥΑΜΒ».
Συνάντηση για το Μουσείο της Αργούς  
Εν τω μεταξύ συνάντηση για το Μουσείο της Αργούς, έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου, με την υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, όπως γνωστοποίησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο δήμαρχος .
Απαντώντας σε επερώτηση της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» για τη χρηματοδότηση για το Μουσείο της Αργούς και για το νομικό σύμβουλο της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε: «θα περίμενα μετά το ξεφωνητό που του έκαναν οι σύντροφοι να στεκόταν στο ύψος τον περιστάσεων, όχι στο ύψος ως άνθρωπος γιατί έτσι γεννήθηκε. Θα περίμενα νέος άνθρωπος να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων όχι να παραιτηθείτε αλλά να κρυφτείτε. Κάνατε δηλώσεις «τρεις λαλούν και δύο χορεύουν».
Μάλιστα επανέλαβε όσα έχει δεσμευτεί για την διασφάλιση χρηματοδότησης είτε μέσω του ΠΔΕ είτε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας κι ανακοίνωσε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ραντεβού με την υπουργό κ. Μενδώνη για το θέμα.
«Λεφτά υπάρχουν. Όχι σαν αυτά του απατεώνα του Παπανδρέου. Το έχει ανάγκη η πόλη το μουσείο της Αργούς και καλείστε στον αγώνα που θα κάνουμε αντί να ρουφιανεύετε και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει το Μουσείο της Αργούς».
Απαντώντας του ο επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης  απάντησε:«Δεν είχαμε αποκαλέσει εμείς ψαρόβαρκα την Αργώ. Όταν το που το είχατε απαξιώσει και δεν την προχωρήσατε, είναι κακό μια δημοτική κίνηση να ζητήσει να τρέξει να υπάρξουν κονδύλια;Χωρίς νεύρα κι εντάσεις εμείς επιτελούμε το ρόλο μας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι «δε θα θα επιτρέψουμε αν πληρωθεί από πλευρά δημοτών και να το πάρει ιδιώτης να το εκμεταλλευτεί».

Κατά πλειοψηφία τη τροποποίηση του ΓΠΣ

Τέλος, κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τη σημειακή τροποποίηση της μελέτης «Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Πολεοδομικού Συγκροτήματος (Π.Σ.) Βόλου» που προβλέπει ανάπλαση του Αναύρου με επέκταση του Ξενία Βόλου.

Επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελέτης ενοποίησης και ανάπλασης της κοινόχρηστης παραλιακής ζώνης από Άγιο Κωνσταντίνο έως το πάρκο Αναύρου, με ειδικούς όρους δόμησης και περιορισμούς λόγω της ειδικής και ευαίσθητης θέσης επί του παραλιακού μετώπου, και απελευθέρωση και ενοποίηση του περιβάλλοντος χώρου με τους παρακείμενους ελεύθερους χώρους της περιοχής. Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα ενταχθεί και η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Ξενία.

Ο επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Ιάσων Αποστολάκης τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χώρος και η ανάθεση να μη γίνει με προτεραιότητα στην επέκταση του ξενοδοχείου. Ψήφισε δε λευκό, μέχρι να κατατεθεί η μελέτη του ΓΠΣ.

Απαντώντας ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος είπε ότι η σύμβαση για το ΓΠΣ υπογράφηκε προ ετών και προβλεπόταν η επέκταση του ξενοδοχείου κατά 80 κλίνες. «Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε και να τηρήσουμε τη συμφωνία που είχε γίνει. Αν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις για τον καλλωπισμό του χώρου, θα το κάνουμε», τόνισε.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η παράταξη δεν είχε ψηφίσει το ΓΠΣ, γιατί με τις αλλαγές χρήσης γης παραχωρούνται εκτάσεις σε επιχειρηματίες. «Μπορεί να γίνει τροποποίηση της σύμβασης για να μην επεκταθεί το ξενοδοχείο σε βάρος του δημόσιου χώρου πρασίνου. Ψηφίζουμε λευκό γιατί πρόκειται για διόρθωση της υπηρεσίας», ανέφερε.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣ προκάλεσε την αντίδραση του Αχ.  Μπέου που διερωτήθηκε που είναι ο μηχανικός που είχε προτείνει χώρο στάθμευσης σε ταράτσα πολυκαταστήματος στο Βόλο και δινόταν άδειες. «Τότε δεν μιλούσε κανένας. Εγώ το κατήγγειλα, αλλά οι αρχές αδρανούν», τόνισε.

Η σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Κοκκινάκη είπε ότι διαφωνεί με την ψήφο της παράταξης, καθώς η εισήγηση της υπηρεσίας για ενοποίηση των ελεύθερων χώρων του παραλιακού μετώπου είναι θετική. «Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό και επιφυλασσόμαστε για τη μελέτη όταν έρθει και τότε θα κρίνουμε. Ψηφίζω υπέρ», επισήμανε.

Η σύμβουλος της κίνησης «Μαζί για το Βόλο» Διαλεχτή Τσιτούμη είπε ότι είναι κατά της επέκτασης, κάτι που υποστήριξε και ο αείμνηστος σύμβουλος Γιάννης Μολοχίδης και ψήφισε αρνητικά.

Θετικά ψήφισε ο επικεφαλής της β ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης και λευκό η ΛΑΣ.

Απάντηση Καπούλα στον δήμαρχο Βόλου

 

Αναφορικά με τα όσα υπαινίχθηκε στη συνεδρίαση της 23/9/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο δήμαρχος  Αχ.  Μπέος, περί «χρήσης χρημάτων από κωδικούς του ΤΕΕ για προεκλογικό αγώνα», του απαντώ τα εξής:

  • Ο προϋπολογισμός του τοπικού τμήματος για φέτος είναι 767 ευρώ (!). Αυτά είναι τα χρήματα που μας απέστειλε το Κεντρικό ΤΕΕ, καθώς από τον κανονισμό λειτουργίας τα περιφερειακά τμήματα δεν διαθέτουν αυτοτελές ταμείο, αλλά χρηματοδοτούνται μέσω κεντρικού προϋπολογισμού.

 

  • Από αυτό το «αστρονομικό» ποσό που έχουμε στη διάθεσή μας για δαπάνες, έχουμε αποταμιευμένα στη Τράπεζα της Ελλάδος, 557,75 ευρώ και δεν χρωστάμε σε κανέναν τρίτο ή άλλους οργανισμούς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΜΒ) ούτε ένα εύρω.

 

  • Προσωπικά ως Πρόεδρος του , επί έξι συνεχόμενα έτη δεν έχω ζητήσει ποτέ να μου καλύπτουν καμία δαπάνη κινητού τηλεφώνου ή μετακίνησης για τις ανάγκες του ΤΕΕ.

 

  • Προσκαλούμε τον Δήμαρχο κ. Μπέο και όποιον άλλον ενδιαφερόμενο να έρθει και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του , που απολαμβάνει ως περιφερειακό τμήμα μονίμως τα εύσημα της κεντρικής διοίκησης.

 

  • Επιπροσθέτως δεν έχουμε προβεί σε καμία δαπάνη για εκδηλώσεις προβολής, καθώς όλες οι επιστημονικές ημερίδες δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο ΤΕΕ.

 

  • Το μόνο που ίσως του κακοφανεί του Δημάρχου είναι ότι λόγω της οικονομίας που κάνουμε στα χρήματα του φορέα, δεν θα είμαστε σε θέση να τον κεράσουμε κάτι…, το πολύ – πολύ καμία καραμέλα.
  • Όλα τα παραπάνω τα δημοσιοποιούμε δείχνοντας κατανόηση στην άγνοια του οιοσδήποτε. Τους ενημερώνουμε όμως ότι θα ήταν συνετό και νομικά ορθό πρώτα να ρωτούν. Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για πλήρη ενημέρωση.

 

 

Ανταπάντηση δημάρχου 

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως η πρόεδρος του παραρτήματος  της Δ.Ε. του ΤΕΕ στη , Νάνσυ Καπούλα, διεκδικεί, με τα όσα η ίδια δημοσίως παραθέτει, τον τίτλο του νοικοκυροκόριτσου, φοβούμαστε ωστόσο ότι αν περιμένει να της τον απομείνουμε εμείς έκανε λάθος στον αποδέκτη.

Αιχμές και υπαινιγμούς για την οικονομική διαχείριση του ΤΕΕ δεν διατυπώσαμε, ούτε ισχυριστήκαμε, εμείς, αλλά οι «συμμαχητές» και «συναγωνιστές» της, με τους οποίους τον περασμένο Μάιο ήταν έτοιμοι να αλώσουν το Δήμο (με τα γνωστά πια σε όλους σπαρταριστά, ξεκαρδιστικά, αποτελέσματα) και που τώρα την «ξεφωνίζουν» σε κάθε ευκαιρία, είτε δημοσίως, είτε κατ' ιδίαν.

Σε κάθε περίπτωση αν επί έξι χρόνια πρόεδρος του παραρτήματος  της Δ.Ε. του ΤΕΕ το μόνο που είναι σε θέση να κεράσει τον δήμαρχο της πόλης είναι μια…καραμέλα δεν είναι και για να επαίρεται.

Ας σφιχτεί λίγο ακόμη να κεράσει ένα…λουκουμάκι τον πατέρα της, μήπως και γλυκαθεί και επιστρέψει στην πολιτική δραστηριότητα, από την οποία έχει εξαφανισθεί μετά την εκλογική νίλα του Μαΐου.

Η απουσία του είναι αισθητή…

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση