Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με compost τύπου Α (CLO) λειτουργεί η ΑΓΕΤ
Με compost τύπου Α (CLO) λειτουργεί η ΑΓΕΤ

Με compost τύπου Α (CLO) λειτουργεί η ΑΓΕΤ

Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, στο πλαίσιο των αρχών της κυκλικής ς, υποκαθιστά ορυκτά καύσιμα και ορυκτές πρώτες ύλες με δευτερογενή υλικά, εξοικονομώντας σταθερά φυσικούς πόρους και βελτιώνοντας διαρκώς το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, υπηρετώντας με συνέπεια τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.

 ενεργειακή αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της βιομάζας, αποτελεί το βασικό εργαλείο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για τον κλάδο της παραγωγής τσιμέντου, σε ευθυγράμμιση με τους στόχους που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το και την ενέργεια, σύμφωνα και με τις αρχές της κυκλικής ς.

Το compost τύπου Α (CLO) είναι μίγμα οργανικών υλικών (βιομάζα) που παράγεται από τη μηχανική διαλογή σύμμεικτων αστικών αποβλήτων και συγκεκριμένα από τα οργανικά υλικά (όπως φρούτα, , φύλλα, κλαδιά, υπολείμματα κουζίνας) που δεν διαχωρίζονται στην πηγή σε ξεχωριστό κάδο και περιέχονται στα αστικά οικιακά απόβλητα. Σήμερα το υλικό αυτό, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του καταλήγει προς στους .

  H ενεργειακή αξιοποίηση του compost τύπου Α στην περιοχή του Βόλου δεν εντάσσεται στο σχεδιασμό της εταιρίας.  

Στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ λειτουργούμε με διαφάνεια και σε πλήρη εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή και εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία, ελεγχόμαστε δε συστηματικά από τις αρμόδιες αρχές. Ταυτόχρονα, παραμένουμε πιστοί στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τόσο την Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων μας και των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούμαστε όσο και το σεβασμό στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο δε αυτό είμαστε πάντα ανοιχτοί για επικοινωνία και με αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς” αναφέρεται από την εταιρεία.

Π.Π.Μ.: Μια πρώτη νίκη της κοινωνίας του Βόλου

Μπροστά στη γενική κατακραυγή της κοινωνίας του Βόλου, η ΑΓΕΤ, «την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησε» και αναγκάστηκε να απoσύρει την πρόθεσή της να καίει, εκτός από σκουπίδια και το γνωστό πλέον CLO.

Αυτό καθόλου δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε, γιατί παραμένει το μεγάλο αγκάθι της ς για καύση 200.000 τόνων σκουπιδιών και μεγάλων ποσοτήτων πετ κωκ.

Τα προτα υγείας που έχουν παρουσιαστεί στην κοινωνία του Βόλου επιβάλουν τη συνέχιση του αγώνα μέχρι την εξασφάλιση υγιούς ατμόσφαιρας στο Βόλο.

Οι ευθύνες του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι τεράστιες. Οφείλουν να συνταχθούν με τους πολίτες και όχι με τα συμφέροντα.

Γιατί η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συνέλευση Πρωτοβουλίας NO BURN

Αναθεώρηση του ΕΣΔΑ και γενίκευση της καύσης απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, σενάρια για καύση νέων “εναλλακτικών καυσίμων” τύπου CLO, αναβολές στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους ρυπαντές του Βόλου, βίαιη καταστολή των διαμαρτυρόμενων πολιτών, ξυλοδαρμοί και ένας , όλα κάτω από την σχεδόν καθημερινή, αφόρητη οσμή που σκεπάζει την πόλη.
Αυτό είναι το ανανεωμένο σκηνικό γύρω από την καύση σκουπιδιών στο Βόλο, σε αυτές τις προκλήσεις οφείλουν οι ενεργοί πολίτες να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Μέχρι τη νίκη, μέχρι την παύση της καύσης.
Το πώς θα το συζητήσουν στη νέα συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών NO BURN την Τετάρτη 9/9 στις 7.30 μ.μ. στο θεατράκι του Αναύρου. Απευθύνονται  σε όλους τους συμπολίτες και τους καλούν για να συνδιαμορφώσουμε τις επόμενες ενέργειές τους.
"Αλιεύοντας" την είδηση