Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Mε απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο Π.Θ.
Mε απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο Π.Θ.

Mε απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο Π.Θ.

Mε απόλυση κινδυνεύουν οι καθαρίστριες στο Π.Θ. μετά την πρόθεση του ιδρύματος να αναθέσει  την καθαριότητα σε εργολάβο, δεδομένου ότι η σχετική προκήρυξη ορίζει ότι οι εργαζόμενες που θα προσλάβει πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι 25 ετών και ανύπαντρες. Για το λόγο αυτό σήμερα πραγματοποίησαν τρίωρη στάση ς, αναρτώντας πανό μέσα στο πανεπιστημιακό κτήριο. Οι καθαρίστριες ζητούν να μην υπάρχουν εργολάβοι καθαριότητας στα , να παραμείνουν οι καθαρίστριες στην τους με συλλογικές και ανθρώπι όρους και ωράριο εργασίας και θα καθορίσουν τη στάση τους τις επόμενες ημέρες.

Οι καθαρίστριες ενημερώθηκαν σε συνέλευση που έγινε στο Π.Θ., ενώ το μεσημέρι κλήθηκαν από την Πρυτανεία για να συζητήσουν το θέμα.

Η πρόεδρος του Σωματίου Καθαριστών – Καθαριστριών Ν. Μαρία Γκριτζάνη είπε ότι “μετά από 15 χρόνια αγώνα που έχουμε κάνει και καταφέραμε να υπάρχουν εργασίας πιο ανθρώπινες για τις εργαζόμενες στο Πανεπιστήμιο, η σύμβασή τους λήγει στις 21 Δεκεμβρίου και πληροφορηθήκαμε ότι θέλουν να αναθέσουν το έργο της καθαριότητας σε εργολάβο.

Στις σχολές του Βόλου του Π.Θ. εργάζονται εδώ και χρόνια 30 καθαρίστριες και έγιναν , διότι υπήρξαν και συμβάσεις εργασίας ενός έως και τρεις μήνες.

«Με την κίνηση να μπει εργολάβος στην καθαριότητα του Π.Θ. δείχνει ότι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα, ενώ θα κάνουν και απολύσεις, καθώς η προκήρυξη αναφέρει ότι πρέπει να προσληφθούν άτομα ηλικίας μέχρι 25 ετών και ανύπαντρες, συνεπώς θέλουν φθηνό προσωπικό καθαριότητας με μισθό 300 €», τόνισε η πρόεδρος των καθαριστριών.

Η αρόεδρος του Σωματείου Μαρία Πλαγερά, είπε ότι ενώ το Π.Θ. ετοιμάζει φιέστα για τα 30 χρόνια, δεν έχουν λύσει το θέμα της καθαριότητας, με σταθερή εργασία για τις εργαζόμενες και θέλουν να βάλουν εργολάβους, με όρους 26 καθαρίστριες και με περισσότερα κτίρια προς καθαρισμό.

«Το θέμα είναι ότι πετούν στο δρόμο άτομα που είναι κοντά στη σύνταξη, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, που θα απολυθούν όλες, γιατί είναι ηλικίας άνω των 25 ετών» ανέφερε.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση