Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με απόλυτη επιτυχία η 31η διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA
Με απόλυτη επιτυχία η 31η διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA

Με απόλυτη επιτυχία η 31η διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA

Με απόλυτη επιτυχία και επαίνους στέφθηκε η παρουσία των τριών Δήμων που απαρτίζουν το Βόλο και το Πήλιο, που για πρώτη φορά, όλοι μαζί παρουσίασαν τον ενιαίο προορισμό στην 31η διεθνή έκθεση τουρισμού PHILOXENIA. Η εντυπωσιακή παρουσίαση του περιπτέρου με το γνωστό πλέον λογότυπο «VOLOS PELION είναι αλήθεια» κέρδισε τις καρδιές των επισκεπτών, οι οποίοι ανανέωσαν την αγάπη τους για το μοναδικό προορισμό ζώντας νοητά μέσα στο stand στιγμές πηλιορείτικες, στιγμές Βολιώτικες.

Ο Δήμος Βόλου, υλοποιώντας το πλάνο τουριστικής προβολής, που προβάλει τον Βόλο και το Πήλιο ως έναν ενιαίο, μοναδικό και ισχυρό τουριστικό προορισμό μαζί με τον Δήμο και τον , ως τρεις ισότιμοι συνέκθετες και κυρίως συνεργάτες, και με την ουσιαστική αρωγή της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. ς, παρουσίασαν σε επαγγελματίες και μεμονωμένους επισκέπτες τις ομορφιές του τόπου μας, τη γαστρονομία και τις εναλλακτικές δράσεις της περιοχής, που προσφέρονται για αξέχαστες διακοπές στους τουρίστες που την επιλέγουν.

Το περίπτερο ήταν θεματικό και εστίαζε στα προϊόντα τοπικών παραγωγών και συνεταιρισμών αλλά και τις γεύσεις της περιοχής ενώ την κεντρική στόχευση αποτελούσε η περίοδος των Χριστουγέννων που σύντομα ξεκινά και που με την εκθεσιακή παρουσία στο κοινό της Βόρειας ς αναμένεται να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό ως προς την αναγνωρισιμότητα και επισκεψιμότητα.

Στο πλαίσιο της θεματικής αυτής παρουσίας στην έκθεση τουρισμού οργανώθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις με σκοπό την μαζική παρακίνηση κοινού. Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 13/11 όπου η Ένωση Ξενοδόχων Νομού ς διοργάνωσε δράση γαστρονομίας κερνώντας τοπικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και κόκκινο γλυκό κρασί, τονίζοντας την Πηλιορείτικη φιλοξενία με τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσφέρει το μυθικό βουνό.

Ακολούθησε η επόμενη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/11 όπου και πάλι η Ένωση Ξενοδόχων, παρουσίασε το μοναδικό “πηλιορείτικο πρωινό” για το οποίο έχει αποσπάσει ειδική βράβευση ενώ στον μπουφέ που ακολούθησε η συμμετοχή των επισκεπτών της έκθεσης ήταν συγκινητική.

Η Νέας Αγχιάλου ακολούθησε και κορύφωσε τις γαστρονομικές εκδηλώσεις παρουσιάζοντας το Βολιώτικο τσιπουράδικο κερνώντας αντιπροσωπευτικούς μεζέδες και τσίπουρο τοπικών παραγωγών ενώ παράλληλα το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου παράρτημα Αλμυρού χόρεψε παραδοσιακούς χορούς χαρίζοντας κέφι σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Το διήμερο Σάββατου και Κυριακής όπου η έκθεση ήταν ανοιχτή προς το κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης, το περίπτερο επισκέφτηκε εξαιρετικά μεγάλο πλήθος επισκεπτών καθώς εξαντλήθηκε το σύνολο του έντυπου υλικού που είχε μεταφερθεί από τους συνέθετες και το οποίο ξεπερνούσε τα 7.000 έντυπα.

Εξαντλήθηκε επίσης το σύνολο των πακέτων πληροφόρησης που είχε δημιουργηθεί σε ηλεκτρονική μορφή και που περιελάμβανε video spots και ηλεκτρονικής μορφής πληροφοριακό υλικό και που είχε κατάλληλα διαμορφωθεί ώστε να διατίθεται στα τα ΜΜΕ, ενώ επίσης εξαντλήθηκε κάθε δείγμα τοπικού προϊόντος που είχε πολύ ευγενικά χορηγηθεί από τοπικούς παραγωγούς για να προβληθεί και να διανεμηθεί σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες.

Το διήμερο κοινού προηγήθηκε αντίστοιχο κλαδικό διήμερο επαγγελματιών του τουρισμού. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13/11 η έκθεση Philoxenia λειτούργησε μόνο για τους επαγγελματίες του τουρισμού δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Tour operator του εξωτερικού αλλά και της ς να γνωρίσουν την περιοχή και να συναντηθούν με επαγγελματίες της περιοχής μας ώστε να προχωρήσουν σε πιθανές επαγγελματικές συνεργασίας.

Το διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκαν μέσα στο περίπτερο, ανοιχτές για όλους τους επαγγελματίες αλλεπάλληλες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις καθώς το stand του Βόλου και του Πηλίου πλαισίωσε μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών του Βόλου και του Πηλίου, προκαλώντας το ενδιαφέρον ξένων τουριστικών πρακτόρων.

Πάνω από 30 επαγγελματίες συμμετείχαν στο stand και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δραστηριότητά τους. Η αισθητική και ποιότητα του περιπτέρου αλλά και η μεγάλη συμμετοχή των επιχειρήσεων προκάλεσαν το ενδιαφέρον των πρακτόρων με αποτέλεσμα την αύξηση των αρχικών προγραμματισμένων συναντήσεων και την πραγματοποίηση τελικά περισσότερων από 25 B2B ενημερώσεων και συνεργασιών.

Η σημαντική αυτή παρουσία ενισχύθηκε από το παράλληλο FAM TRIP που οργανώθηκε από την Ένωση και την Helexpo και που υλοποιούνταν παράλληλα με την έκθεση Philoxenia στην περιοχή. Η αύξηση των επαγγελματιών επισκεπτών σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της HELEXPO ξεπέρασε το 30% και η μεγάλη αυτή επισκεψιμότητα αξιοποιήθηκε από το σύνολο των συνεκθετών του περιπτέρου, με τις συναντήσεις συνεργασίας να συντονίζονται από τον πρόεδρο της Ένωσης κύριο Γ. Ζαφείρη.

Επιπρόσθετα 5 ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας ενημερώθηκαν αναλυτικά ενώ πλήθος έντυπων μέσων ενημέρωσης συγκέντρωσαν υλικό προβολής.

Στο περίπτερο παρευρέθηκε και η Ένωση ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας. Το περίπτερο, το οποίο βράβευσε με έπαινο ο διοργανωτής της έκθεσης, επισκέφτηκε κατά τα εγκαίνια της Philoxenia η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού την οποία υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Θ. Θεοδώρου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Νοτίου Πηλίου Δ. Παντελής και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου ς Μουρεσίου Α. Σουλδάτος.

Η υπουργός ενημερώθηκε για την μοναδικότητα της περιοχής, εξέφρασε την αγάπη της για τον προορισμό μας και δέχθηκε αναμνηστικά δώρα που περιελάμβαναν όπως είναι φυσικό τοπικές γεύσεις.

Οι παραπάνω εκπρόσωποι των τριών Δήμων, μετά από την επιτυχή σε επιχειρηματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διείσδυσης στην αγορά των μεμονωμένων επισκεπτών παρουσία του προορισμού και κυρίως με βάση την απόλυτα ομαλή, αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία, δήλωσαν έτοιμοι για μια ισχυρότερη παρουσία στο εξωτερικό, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή θέση για την περιοχή στις τουριστικές αγορές που έχουν αναδειχθεί ως σημαντικές για τον τόπο.
EP

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση