Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΑΙΔΕΙΑ / Με αποδοκιμασίες η υποδοχή του Νίκου Φίλη στο Βόλο
Με αποδοκιμασίες η υποδοχή του Νίκου Φίλη στο Βόλο

Με αποδοκιμασίες η υποδοχή του Νίκου Φίλη στο Βόλο

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν μέλη της EAAK Bόλου στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, στο συγκρότημα στο συνέδριο με τίτλο «H νεαρών παραβατών: Εμπειρίες, Προβλήματα και Προοπτικές» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Συνήγορο του Παιδιού, την ΕΠΑΝΟΔΟ (ΝΠΙΔ-Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων), τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το παράρτημα στην Ελλάδα της European Prison Edcation Association (E.P.E.A. HELLAS) που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο Κυριακή.

Αναφερόμενος στο συνέδριο ο κ. Φίλης είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει μεγάλη εκπαιδευτική και κοινωνική σημασία. «Αφορά τα αθέατα παιδιά που έχουν στερηθεί την ελευθερία για συγκεκριμένα αδικήματα αλλά έχουν όλα τα άλλα δικαιώματα που πρέπει να ασκούν μεταξύ αυτών το δικαίωμα στη μόρφωση που θα τα βοηθήσει όταν βγουν από τη να ακολουθήσουν ένα δρόμο υπέρ των ουσιαστικών συμφερόντων για τη ζωή τους».

Ο υπουργός επισκέφθηκε τα τρία Ιδρύματα και αναφέρθηκε στην εικόνα που αποκόμισε λέγοντας: «Οι καθηγητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό δίνουν το καλύτερο εαυτό τους και η είναι στο πλευρό τους και ό,τι μας ζητήθηκε έχει ικανοποιηθεί, όπως ζητήματα για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα στις . Θα τα ικανοποιήσουμε».

Για το ενδεχόμενο να δούμε και σε άλλες σχολεία – λυκειακές τάξεις είπε ότι υπάρχει κι όλα αυτά τα εντάσσουμε σε ένα εθνικού διαλόγου για την παιδεία, δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις ακόμη κι οι διαμαρτυρίες που ακούμε είναι στοιχείο διαλόγου.

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες ο Νικ. Φίλης είπε ότι αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί με τις εκλογές σε πρώτο επίπεδο και κάθε μέρα κρίνονται πώς θα εφαρμοστούν υπέρ των πολλών κι όχι υπέρ των λίγων. Για το ασφαλιστικό θα έχουμε συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή δεν υπάρχουν διαρροές.»

Ο βοηθός Συνήγορος του πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού Γιώργος Μόσχος είπε ότι το συνέδριο ενδιαφέρει πάρα πολύ γιατί ακουμπάει ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τους ανήλικους παραβάτες του νόμου, αλλά και για την οργάνωση της εκπαίδευσης τόσο μέσα στους χώρους κράτησης όσο και έξω από αυτούς (Ίδρυμα Αγωγής κ.λπ.) και για τον ιδιαίτερα ευαίσθητα πληθυσμό παραβατών του νόμου ώστε να πάρουν την ορθή στήριξη από άποψη άσκησης δικαιώματος συμμετοχής στη κοινωνία. Ακόμη κι αν έχουν κάνει λάθος θέλουμε να δούμε τον δρόμο της αποκατάστασής τους.

Ο Συνήγορος του Παιδιού έχει επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τις και σύμφωνα με τον κ. Μόσχο πλέον δεν κρατούνται πολλοί , αλλά όπως εξήγησε- το θέμα της εκπαίδευσής τους χρειάζεται βήματα βελτίωσης και για το λόγο αυτό υπάρχει συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η οργάνωση της εκπαίδευσης να γίνεται με έναν κεντρικό και επωφελή για τους κρατουμένους τρόπο.

Ερωτηθείς για το πότε ξεκινά η παραβατικότητα στα παιδιά ο κ. Μόσχος διευκρίνισε ότι εμφανίζεται γύρω στα 13 έτη, αλλά σημείωσε ότι συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά σε με το νόμο υπάρχουν κι από το Δημοτικό κι αυτά τα παιδιά πρέπει ν αντιμετωπίζονται σαν παιδιά σε κίνδυνο.

Ο ίδιος είπε ότι στη σημερινή εποχή τα παιδιά είναι πλημμυρισμένα από βία και συχνά η βία ακουμπάει κάποια και στην σχολική τους ζωή και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν θεσμοί στήριξης των παιδιών.

filis1 (1)filis3 (2)

filis3 (1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση