Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με 3.500 κεραυνούς ξεκίνησε ο «Αντίνοος»
Με 3.500 κεραυνούς ξεκίνησε ο «Αντίνοος»

Με 3.500 κεραυνούς ξεκίνησε ο «Αντίνοος»

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, η «Αντίνοος»  πλήττει τη χώρα από το μεσημέρι της Κυριακής,  ενώ το φαινόμενο  αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη.

Το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς ενώ έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν κυρίως στην Βόρεια και Στερεά Ελλάδα και το ΒΑ Αιγαίο.

Δελτίο καιρού για σήμερα Δευτέρα 15/7

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο Κεντρικό Ιόνιο και πιθανόν πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, αναμένονται για σήμερα.

Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές στη Στερεά και στην Πελοπόννησο και τις βραδινές ώρες στη , στη Δυτική , καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής ς.

Παροδικές είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν στη Μακεδονία, στη και στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 15 έως 30, στην Ήπειρο από 16 έως 29 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς.

Στη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας και αυξημένη πιθανότητα καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση