Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαζική και με παλμό η σημερινή πορεία των ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ
Μαζική και με παλμό  η σημερινή  πορεία των ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ

Μαζική και με παλμό η σημερινή πορεία των ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ και ΟΕΒΕΜ

Μαζική και με παλμό ήταν η σημερινή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν το ΕΚΒ, Η ΑΔΕΔΥ και η ΟΕΒΕΜ.Αρχικά οι διαδηλωτές έναντια στο 4ο μνημόνιο συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία ς.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος είπε: “Η απεργία κινείται σε ικανοποιητικά πλαίσια στα εργοστάσια που έχουμε σωματεία που πρόσκεινται στη δύναμη του ΕΚΒ. Κι αυτοί ακόμη που έχουν επιλέξει να μην συμμετέχουν στη σημερινή απεργία, θα δουν το κακό να έρχεται άμεσα. Η δράση είναι απαραίτητη για να πετύχουμε να μην μας εξοντώσουν και να μην μας στείλουν όλους στο ταμείο ς, γιατί με αυτές τις πολιτικές μόνο εκεί θα πάμε. Δεν υπάρχουν πολιτικές ενίσχυσης των θέσεων εργασίας ούτε καμία προοπτική να έχουμε ημέρες πριν από το 2009.”

Ο ίδιος εξήγησε ότι στα εργοστάσια το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ανέρχεται στο 60-70% και χαρακτήρισε καλή την αν αναλογιστεί κανείς τις ημέρες που περνάμε και πρόσθεσε: ” Ακόμη και ένα μεροκάματο που χάνει ο συνάδελφος εργαζόμενος, είναι πρόβλημα.”

Ο πρόεδρος του της ΑΔΕΔΥ Φιλ. Κωνσταντινίδης χαρακτηρισε το ποσοστό της συμμετοχής αρκετά χαμηλό και πρόσθεσε: ” Είναι ένα μνημόνιο που τσακίζει μισθούς και συντάξεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, νέους και δεν καμία προοπτική στη χώρα. Πάνω σε αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Να αλλάξουν αυτές οι φιλελεύθερες πολιτικές , τα μνημόνια να καταργηθούν και η λιτότητα επίσης για να υπάρξει μια άλλη πραγματικότητα στη χώρα.”

Να σημειωθεί ότι ττο ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών β'θμιας στη σημερινή απεργία ανέρχεται στο 4%.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρας διευκρίνισε ότι το κάλεσμα είναι της Ε για συμμετοχή όλων, αλλά ο τοπικός σύλλογος δεν έπραξε αυτό που είπε το τριτοβάθμιο όργανο έστω και αργά και συμπλήρωσε: ” Το είναι ξεκάθαρο. Τα παιδιά μας θα επιβαρυνθούν πρόσθετα βάρη. Όσοι θέλουν να αντιδράσουν μπορούν να το κάνουν με πολλούς τρόπους και όχι μόνο με τις απεργίες. Είναι μία ημέρα συνευθύνης και για τους εργοδότες και για τους επαγγελματίες και για τους εμπόρους και για τους καταναλωτές. Να μην καταναλώσουν ούτε ένα ευρώ σήμερα. Δυστυχώς όμως είδαμε ότι υπάρχουν αρκετά αναχώματα. Θα πολεμήσουμε και θα τα ρίξουμε”.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Επαγγελματικών και Εμπόρων Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας εκπροσώπησε την επαρχία Αλμυρού στη συγκέντρωση του Βόλου και τόνισε ότι τα νέα μέτρα είναι καταστροφή για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες. «Όταν έχεις εγκαταλείψει τις πολιτικές σου ιδεολογίες και από επαναστάτης γίνεσαι αχθοφόρος του μνημονίου, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια σε πολιτικό επίπεδο και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι στη συνείδηση του κάθε βουλευτή να καταλάβει ότι κάνει κακό σε όλη την Ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Πανταζώνας είπε ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα, καθώς δεν βοηθούν κανένα, παρά μόνο τις πολυεθνικές, σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις , ενώ διαλύουν εντελώς την κοινωνική συνοχή.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση