Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στον Βόλο ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την «ΑΓΕΤ»
Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στον Βόλο ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την «ΑΓΕΤ»

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση στον Βόλο ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων από την «ΑΓΕΤ»

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να θυσιαστεί η υγεία τους και το περιβάλλον, στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία του Βόλου έστειλαν ηχηρό το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Εργαζόμενοι και νέοι συμμετείχαν μαζικά στην συγκέντρωση που κάλεσαν δεκάδες και φορείς της περιοχής.

Συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το κτίριο Παπαστράτου στην  παραλία του Βόλου όπου τα εργατικά , οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας και δεκάδες ακόμη φορείς και σωματεία πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους με τα πανό τους.

Η ξεκίνησε με το χορευτικό της ς χορού Πένυ Στεργίου με θέμα: “Κάψτε θερμίδες και όχι σκουπίδια”.
Ακολούθησε το μουσικό σχήμα “Ιχνηλάτες” με τον Νίκο Μεριαλή και τον Ιάσονα Τουφεξή.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου ανέφερε ότι την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το οργανωμένο εργατικό κίνημα και οι φορείς του είναι εδώ και απαιτούν να σταματήσει η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ο Δήμος Βόλου να σταματήσει τον σχεδιασμό του για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής srf.

Όπως ανέφερε: “Σήμερα από το Βόλο λέμε ότι θέλουμε μια ποιότητας ζωής, που θα ανταποκρίνεται στο 2020. Επιβάλλεται να δώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας, μια καλύτερη . Η ίδια πολιτική που τσακίζει δικαιώματα σε κάθε χώρο δουλειάς, είναι αυτή που σήμερα για την κερδοφορία των βιομηχάνων, δημιουργεί αυτά τα προβλήματα με ένα τοξικό αέριο πάνω από την πόλη του Βόλου”.

Μετά πήρε τον λόγο για την κεντρική ομιλία ο Δημήτρης Μαριεττάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που τάχθηκε κατά  της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής srf που θα τροφοδοτεί την ΑΓΕΤ στην καύση σκουπιδιών και υπέρ της ανακύκλωσης στην πηγή και της κομποστος, προσθέτοντας ότι “αυτή η πολιτική είναι ευθύνη της προηγούμενης και της σημερινής ς, οι Δημοτικές Αρχές και η Περιφέρεια, που υπηρετούν το κεφάλαιο, καταστρέφοντας την υγεία των ανθρώπων”.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Ντίνο Μηνδρινό, πρόεδρο του Συλλόγου Προσωπικού Αχιλλοπούλειου υ Βόλου και κατόπιν μίλησε η Μαρία Μαμούχα πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Στέλιος Λημνιός από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών του Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, ο οποίος επεσήμανε: “ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία που πήραν εργατικά σωματεία, είμαστε εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας να δυναμώσουμε τον αγώνα μπροστά σε δύο βασικά προβλήματα. Το ένα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και το άλλο η βαρβαρότητα που χτυπά την και τον πολιτισμό της. Πιστεύουμε ότι η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί καινούργια αρχή για να δώσει στίγμα ενότητας στα κινήματα και στους πολίτες”.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τον Γιώργο Παυλίδη, τον Κώστα Βλαχούτσο και την Έφη Σισμανίδου που έδωσαν μια πολύμορφη νότα στη διαμαρτυρία.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση