Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Μαζική και μαχητική στο Βόλο η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής
Μαζική και μαχητική στο Βόλο η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Μαζική και μαχητική στο Βόλο η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Μαζική και μαχητική ήταν και στο Βόλο η συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής που οργάνωσαν σήμερα σωματεία και φορείς της περιοχής.

Εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων και διαδήλωσαν έξω από τα δικαστήρια του Βόλου την απόφασή τους: Οι ναζί να σαπίσουν στη φυλακή.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δημήτρης Μαριεττάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Νόκας, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Γιάννης Ευσταθίου εκ μέρους του συντονιστικού των μαθητών του Βόλου, η Γιάννα Παπαδημητρίου εκ μέρους του συλλόγου εργαζομένων Πρωτοδικείου Βόλου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” όπου τόνισε ότι ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού και ότι οι φασίστες αποτελούν όπλο του συστήματος, της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων στην προσπάθεια που κάνουν να τρομοκρατήσουν το λαό για να μη σηκώνει κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας τον φόβο και τον συμβιβασμό.

Ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών ΑΝΕΛ για την ανοχή στους φασίστες και για τα χαϊδολογήματα μαζί τους. Για τη μεγάλη καθυστέρηση της δίκης με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι για χρόνια.

Τελειώνοντας στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης των αγώνων ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα η σύνδεση Αγ. Γεωργίου Νηλείας- Αγ. Λαυρεντίου και Χανίων - https://t.co/yQjfwhBkJk -

  • Αποχέτευση ακαθάρτων Αγ. Γεωργίου & Αερινού και αγωγών μεταφοράς - https://t.co/9N2bV9l1IS -

  • Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας και την πορεία των έργων που προβλέπονται από… - https://t.co/TUX0ZcqlMe -

"Αλιεύοντας" την είδηση