Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαξίμου προς Ερντογάν: «Απαράδεκτα και απορριπτέα» τα περί ανταλλαγής
Μαξίμου προς Ερντογάν: «Απαράδεκτα και απορριπτέα» τα περί ανταλλαγής

Μαξίμου προς Ερντογάν: «Απαράδεκτα και απορριπτέα» τα περί ανταλλαγής

Των «8» με τους Ελληνες στρτιωτικούς

«Από τις χθεσινές του Προέδρου κρτούμε το θετικό σκέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και απορριπτέα» οποιαδήποτε αναφορά «περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα», ζητώντας παράλληλα την «άμεση » των τελευταίων, «χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Από τις χθεσινές του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος.

Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον δι ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην . Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά αναφορές περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού, μεταξύ του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με άλλα ζητήματα, τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτη και απορριπτέα.

Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης ς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση