Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαθητές της Μαγνησίας:  «Ποτέ ξανά» σε νέο Ολοκαύτωμα
Μαθητές της Μαγνησίας:  «Ποτέ ξανά» σε νέο Ολοκαύτωμα

Μαθητές της Μαγνησίας:  «Ποτέ ξανά» σε νέο Ολοκαύτωμα

«Ποτέ ξνά σε έν νέο Ολοκαύτωμα» ήταν το   μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της , στην  εκδήλωση που οργάνωσαν σήμερα το πρωί οκτώ σχολεία,  όπου παρουσίασαν τη δουλειά και τις εμπειρίες τους από την επίσκεψή τους στο Άουσβιτς.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν Εβραίοι από την Αμερική, που χρηματοδότησαν οικονομικά το πρόγραμμα, το οποίο διοργάνωσαν με επιτυχία η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η Εβραϊκή Κοινότητα Βόλου.

Στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρακολουθούν 500 περίπου και εκπαιδευτικοί, 42 σχολείων της Μαγνησίας.

 

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σως Σαβελίδης και οκτώ σχολείων είχαν την εμπειρία να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών, το οποίο τους δίδαξε   τις διδαχές του Ολοκαυτώματος. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Άουσβιτς και να δουν από κοντά αυτό το ανοσιούργημα, τόνισε.

Οι μαθητές των οκτώ σχολείων σήμερα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε περίπου 500 συμμαθητές τους, ώστε να διαχυθεί το πνεύμα του «Ποτέ ξανά», εξήγησε ο κ. Σαβελίδης.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θεατρικές παραστάσεις, κείμενα και , που παρουσιάζουν την αντίδρασή τους στη θηριωδία των Ναζί προς τον Εβραϊκό πληθυσμό.

Στους μαθητές θα μοιραστεί ένα βιβλίο, που αποτελεί την καταγραφή των εργασιών τους, ενώ συμπληρώθηκε με κείμενα του Μητροπολίτη, επίσημων φορέων της Εκπαίδευσης και του Πανεπιστημίου, ενώ το βιβλίο θα κοσμήσει τις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων.

«Στο Ολοκαύτωμα, παρότι δεν είναι ευρέως γνωστό, έχασαν τη ζωή τους ένα εκατομμύριο συνομήλικοι των μαθητών μας. Στη μνήμη των νέων εκείνων, οι σημερινοί μαθητές έχουν υποχρέωση να δρουν με κάθε τρόπο στη ζωή τους να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο και να κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν αυτό το ανθρωπιστικό κενό που άφησαν πίσω τους αυτές οι ψυχές ων νέων ανθρώπων», ανέφερε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση