Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαθήματα “αποφυγής παγίδων” για τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου
Μαθήματα “αποφυγής παγίδων” για τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Μαθήματα “αποφυγής παγίδων” για τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Συμβουλές για να αποφεύγουν οι τις κακοτοπιές στο διαδίκτυο δόθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σε δεκάδες παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου Γιώργος Ντιζές τόνισε ότι το διαδίκτυο εκτός από τα πολλά οφέλη που έχει κρύβει και αρκετούς κινδύνους, με τους μαθητές να είναι περισσότερο ευάλωτοι σε αυτούς.

Γι’ αυτό το λόγο σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η Ασφάλεια του Βόλου έχει πραγματοποιήσει τη φετινή πάνω από 40 διαλέξεις σε όλων των βαθμίδων του νομού, ενώ τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 4.000 παιδιά.

Ο κ. Ντιζές συμβουλεύει τόσο τους μαθητές, όσο και τους γονείς να έχουν πολύ καλή επικοινωνία και να γνωρίζουν οι δεύτεροι τι κάνουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ, αφού διαθέτουν την εμπειρία να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από κάτι ωραίο, ενώ οι ανήλικοι παρασύρονται από κάτι που είναι όμορφο και της μόδας, και μπορούν να πέσουν σε παγίδες.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου Νικόλαος Κατσιαβριάς σημείωσε ότι πριν από δύο μήνες είχε πραγματοποιηθεί ημερίδα ενάντια στη στο σχολείο και στο σπίτι από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είχε φανεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ομιλία του κ. Ντιζέ στους και στους γονείς που την παρακολούθησαν.

Έτσι λοιπόν οργανώθηκε η σημερινή εκδήλωση, καθώς τα παιδιά ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη τηλεφώνου ή και υπολογιστή, ασχολούνται ανυποψίαστα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά την πληροφορική, αλλά αυτό που δεν μπορούν να υποψιαστούν είναι τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά του αλήτη που είναι από την άλλη πλευρά του υπολογιστή, επειδή είναι παιδιά. Γοητεύονται από την τεχνολογία, αλλά δε φαντάζονται ότι κάποιοι άλλοι κάνουν διαφορετική χρήση και έχουν άσχημες προθέσεις” κατέληξε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση