Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μαθήματα “αποφυγής παγίδων” για τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου
Μαθήματα “αποφυγής παγίδων” για τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Μαθήματα “αποφυγής παγίδων” για τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου

Συμβουλές για να αποφεύγουν οι μαθητές τις κακοτοπιές στο διαδίκτυο δόθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σε δεκάδες παιδιά του 1ου .

Ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Γιώργος Ντιζές τόνισε ότι το διαδίκτυο εκτός από τα πολλά οφέλη που έχει κρύβει και αρκετούς κινδύνους, με τους μαθητές να είναι περισσότερο ευάλωτοι σε αυτούς.

Γι’ αυτό το λόγο σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η Ασφάλεια του Βόλου έχει πραγματοποιήσει τη φετινή πάνω από 40 διαλέξεις σε όλων των βαθμίδων του νομού, ενώ τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 4.000 παιδιά.

Ο κ. Ντιζές συμβουλεύει τόσο τους μαθητές, όσο και τους γονείς να έχουν πολύ καλή και να γνωρίζουν οι δεύτεροι τι κάνουν τα παιδιά τους στο ίντερνετ, αφού διαθέτουν την εμπειρία να καταλάβουν τι κρύβεται πίσω από κάτι ωραίο, ενώ οι ανήλικοι παρασύρονται από κάτι που είναι όμορφο και της μόδας, και μπορούν να πέσουν σε παγίδες.

Ο διευθυντής του 1ου Βόλου Νικόλαος Κατσιαβριάς σημείωσε ότι πριν από δύο μήνες είχε πραγματοποιηθεί ημερίδα ενάντια στη βία στο σχολείο και στο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και είχε φανεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ομιλία του κ. Ντιζέ στους καθηγητές και στους γονείς που την παρακολούθησαν.

Έτσι λοιπόν οργανώθηκε η σημερινή εκδήλωση, καθώς τα παιδιά ξοδεύουν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη τηλεφώνου ή και υπολογιστή, ασχολούνται ανυποψίαστα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά την πληροφορική, αλλά αυτό που δεν μπορούν να υποψιαστούν είναι τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά του αλήτη που είναι από την άλλη πλευρά του υπολογιστή, επειδή είναι παιδιά. Γοητεύονται από την , αλλά δε φαντάζονται ότι κάποιοι άλλοι κάνουν διαφορετική χρήση και έχουν άσχημες προθέσεις” κατέληξε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση