Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης στην 3η Λυκείου στη Μαγνησία
Μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης στην 3η Λυκείου στη Μαγνησία

Μάθημα μέσω τηλεδιάσκεψης στην 3η Λυκείου στη Μαγνησία

“Φρούριο” ο “πύργος” της Β’ Εκπαίδευσης

Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποιείται είτε μέσω e-mail, είτε με φυσική παρουσία, χωρίς όμως να επιτρέπεται η είσοδος στον “πύργο” της Διεύθυνσης.   Αυτό ενημερώνει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι η εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων γίνεται μέσω συστήματος ενδοεπικοινωνίας, ενώ για την ανταλλαγή εγγράφων χρησιμοποιείται   ειδική θυρίδα ασφαλείας. Οι πολίτες , σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, αναμένουν την διεκπεραίωση  της υπόθεσής τους στην αυλή.

Εν τω μεταξύ ενώ τα σενάρια πάνε κι  έρχονται   για το τι θα γίνει με τα σχολικά μαθήματα και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ο Νομός Μαγνησίας ετοιμάζεται να μπει στην εποχή της τηλεδιδασκαλίας, βάσει των όσων έχει αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Για τους μαθητές της 3ης Λυκείου  δεν αποκλείεται σε κάποια λύκεια το πρόγραμμα να ξεκινήσει από το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον κ.  Σαβελίδη, από το απόγευμα του Σαββάτου καταγράφονται τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ που μπορούν να ξεκινήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα. «Στη Μαγνησία έχουμε συνολικά 9 γενικά λύκεια και 9 ΕΠΑΛ που μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα δήλωσαν ότι μπορούν να ξεκινήσουν υπό προϋποθέσεις»σημείωσε και πρόσθεσε:  Οι προϋποθέσεις  έχουν να κάνουν κυρίως με την τεχνική υποστήριξη.  Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα αφού πολλοί μαθητές, ιδιαίτερα από περιφερειακά σχολεία δεν διαθέτουν υπολογιστές και διαδικτυακή πρόσβαση. Το ίδιο ισχύει και για κάποιους καθηγητές και σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να μην έχουν εξοικείωση με το αντικείμενο. Αλλά όλοι δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν».

Ο  ίδιος είπε επίσης ότι  σήμερα το πρωί έγινε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των διευθυντών των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της γραμματέως του Υπουργείου, κας Γκίκα για το θέμα. Ήδη έχει σταλεί ένα e-mail στα 18 λύκεια που δήλωσαν ότι είναι έτοιμα στη Μαγνησία, για να καταγράψουν τα διαθέσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που διαθέτουν αλλά και e-mail μαθητών γι να σταλούν στο Υπουργείο. Οπότε, πιθανότατα το πρωί της Τετάρτης να ξεκινήσει το πρόγραμμα πιλοτικά.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση