Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019
Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

Η ντίστροφη μέτρηση άρχισε γι  να ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές   και την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

α σημειωθεί πως σε σχέση με τις τετραπλές του Μαΐου, στην αυριανή εκλογική διαδικασία υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά κέντρα, λόγω της μείωσης του συνολικού αριθμού των εκλογικών τμημάτων που είναι αναγκαία για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΣ συνιστά προς τους εκλογείς να αναζητήσουν το εκλογικό τους τμήμα στην του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), στην ειδική εφαρμογή «Μάθε που Ψηφίζεις» ή να καλέσουν στο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, έως και την Κυριακή, από τις 09:00 έως τις 19:00, προκειμένου να επιβεβαιώσουν το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την προσεχή Κυριακή.

Ελεύθερα τα διόδια

Για τη διευκόλυνση των  πολιτών που θα ψηφίσουν στις εκλογές, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ένα ειδικό καθεστώς για τη λειτουργία των διοδίων. Στην υπουργική απόφαση για τις εκλογές 2019 τονίζεται ότι «για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όλα τα οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα, χωρίς την καταβολή διοδίων, από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από την 12η πρωινή (12.00 π.μ.) της 6ης Ιουλίου μέχρι την 8η πρωινή (8.00 π.μ.) της 8ης Ιουλίου 2019».

Επιστροφή πινακίδων και διπλωμάτων

Εν τω μεταξύ από την Πέμπτη 4 Ιουλίου επιστρέφονται από την Τροχαία οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.,

όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του .4530/.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/).

Προϋπόθεση είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση