Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία
Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία

Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία

 Με απόφαση του περιφερειάρχη  Κ. Αγοραστού και με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχαν: ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος,  ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο  Κώστας Αγοραστός  αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων  των φορέων,  τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι  επίσημες Δοξολογίες σε  ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με και θυσίες  δόξασε την πατρίδα  μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωϊνής ώρας της 26ης Οκτωβρίου   μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση των Δημοσίων Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν. Π. Δ. Δ. και  Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

  1. 27η Οκτωβρίου 2021.

α) Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.

β) Ώρα 11.00: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

  1. 28η Οκτωβρίου 2021.

α) Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της  Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά  θούρια και εμβατήρια.

β) Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

γ) Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. (Προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55)

δ) Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο   των Ηρώων, στη παραλία του Βόλου.

ε)  Ώρα 17:30:  Επίσημη υποστολή  Σημαίας.

ΓΕΝΙΚΑ

α) Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με τη Δοξολογία και τις Επιμνημόσυνες Δεήσεις.

β) Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να φροντίσει για την παρουσία της Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις

γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, τάξη,  φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και την κίνηση των τροχοφόρων.

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου υπεύθυνοι ορίζεται :

α) Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων .

Για την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου στο χώρο του  Μνημείου των Ηρώων υπεύθυνος ορίζεται:

α) ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γρηγόρης Μαντάς.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες  υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ 74901/13-10-2021)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες #καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στην επικράτεια #καταιγίδες - https://t.co/wTGlTXs03B -

  • Με επευφημίες η πρεμιέρα της Φόνισσας του Γιώργου Κουμεντάκη #Φόνισσα - https://t.co/YNtX1qoz6A -

  • Εξιχνιάστηκαν επτά #κλοπές από Ι.Χ. στον Βόλο #κλοπές #ναρκωτικά - https://t.co/kdSHOmRcMn -

"Αλιεύοντας" την είδηση