Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία
Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία

Ματαιώνονται οι παρελάσεις στη Θεσσαλία

 Με απόφαση του περιφερειάρχη  Κ. Αγοραστού και με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων

Μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχαν: ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλειος Πινακάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας νσταντίνος Γιαννακόπουλος,  ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργος Δοδοντσάκης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Κατερίνα Καραγιώργου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Βασιλική Ζιάκα, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ταξίαρχος Χρήστος Σιμούλης, ο  Κώστας Αγοραστός  αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων  των φορέων,  τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι  επίσημες Δοξολογίες σε  ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα θα γιορτάσουμε και φέτος στο Βόλο το ηρωικό έπος του 1940, τιμώντας τη γενιά που με αγώνες και θυσίες  δόξασε την πατρίδα  μας, προσθέτοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωϊνής ώρας της 26ης Οκτωβρίου   μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση των Δημοσίων Δημοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν. Π. Δ. Δ. και  Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου

  1. 27η Οκτωβρίου 2021.

α) και ομιλίες στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου στην ιστορική του Έθνους.

β) Ώρα 11.00: Απότιση φόρου τιμής από μαθητές, , προσκόπους, οδηγούς, φορείς και συλλόγους στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

  1. 28η Οκτωβρίου 2021.

α) Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της  και Αλμυρού και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά  θούρια και εμβατήρια.

β) Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση Σημαίας.

γ) Ώρα 11.00: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. (Προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55)

δ) Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη Δέηση και στο Μνημείο   των Ηρώων, στη παραλία του Βόλου.

ε)  Ώρα 17:30:  Επίσημη υποστολή  Σημαίας.

ΙΚΑ

α) Η Ιερά και Αλμυρού παρακαλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με τη Δοξολογία και τις Επιμνημόσυνες Δεήσεις.

β) Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποδώσει τιμές με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ο Δήμος Βόλου παρακαλείται να φροντίσει για την παρουσία της Φιλαρμονικής στις εκδηλώσεις

γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, τάξη,  φωταγώγηση, το σημαιοστολισμό και την κίνηση των τροχοφόρων.

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου υπεύθυνοι ορίζεται :

α) Μαρία Καραγεωργίου του αρμόδιου Γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων ς και Σποράδων .

Για την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου στο χώρο του  Μνημείου των Ηρώων υπεύθυνος ορίζεται:

α) ο Φυσικής Αγωγής Γρηγόρης Μαντάς.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες  υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (εγκύκλιος ΥΠ.ΕΣ 74901/13-10-2021)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση