Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μασάζ στον Ερντογάν: «Κρίσιμες οι διερευνητικές με την Ελλάδα»
Μασάζ στον Ερντογάν: «Κρίσιμες οι διερευνητικές με την Ελλάδα»

Μασάζ στον Ερντογάν: «Κρίσιμες οι διερευνητικές με την Ελλάδα»

Εκτέρωθεν μηνύμτα εστάλησαν κατά τις επαφές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα του , Γενς Στόλτενμπεργκ το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. φον ντερ Λάιεν, της οποίας η τηλεδιάσκεψη προηγήθηκε, αναφέρθηκε σε μία «πολύ χρήσιμη ανταλλαγή» με τον Τούρκο πρόεδρο, με θέμα «την και τη μετανάστευση».

«Καλωσόρισα την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών με την Ελλάδα, που είναι κρίσιμες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μία εποικοδομητική σχέση με την Ε.Ε.», η πρόεδρος της Κομισιόν.

Από την πλευρά του, πάντως, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Sabah, ο Ερντογάν κατά τη συν του με την Γερμανίδα επικεφαλής της Κομισιόν, επέρριψε τις ευθύνες για τις διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά την ίδια πηγή, ανέφερε ότι στην καρδιά των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται οι «μαξιμαλιστικοί», όπως τους χαρακτήρισε, ισχυρισμοί της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και το γεγονός ότι «οι Τουρκοκύπριοι αγνοούνται».

Ο Ερντογάν μετέφερε στην πρόεδρο της Επιτροπής, ότι η , εξ αρχής υπεστήριζε τον διάλογο και είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι ελπίζει πως αυτή η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα σπαταληθεί ξανά από την Ελλάδα.

Στόλτενμπεργκ

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του , επανέλαβε τη σημασία του διαλόγου και της αποκλιμάκωσης και τόνισε ότι η διένεξη με την Ελλάδα πρέπει να επιλυθεί στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου

Ερντογάν: Ελπίζω η Ελλάδα να μη σπαταλήσει ξανά την ευκαιρία για διπλωματία

Σε Ελλάδα και Κύπρο επέρριψε τις ευθύνες για τις διαφωνίες στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επικοινωνία που είχε με την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάειν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Sabah.

Κατά την ίδια πηγή, ο Ερντογάν ανέφερε ότι στην καρδιά των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται οι «μαξιμαλιστικοί», όπως τους χαρακτήρισε, ισχυρισμοί της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και το γεγονός ότι «οι Τουρκοκύπριοι αγνοούνται».

Ο Ερντογάν μετέφερε στην Ντερ Λάιεν, πάντα κατά την ίδια πηγή, ότι η , εξ αρχής υπεστήριζε τον διάλογο και είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές, λέγοντας μάλιστα ότι ελπίζει πως αυτή η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα σπαταληθεί ξανά από την Ελλάδα.

O Eρντογάν σημείωσε επίσης ότι η ανανέωση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, καθώς και η ανανέωση της Τελωνειακής Ενωσης και της εξαίρεσης στη βίζα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία στέρεα βάση για την ενδυνάμωση των σχέσεων.

Επαναλαμβάνοντας τέλος, ότι απαιτείται απλά μία κατανομή του βάρους για το μεταναστευτικό, ο Ερντογάν υπέδειξε στην Ε.Ε. να διερευνήσει «τις παραβιάσεις που διέπραξαν η Ελλάδα και η ».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση