Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαρτιάτικο λευκό στη Μαγνησία
Μαρτιάτικο λευκό στη Μαγνησία

Μαρτιάτικο λευκό στη Μαγνησία

Τους 50 πόντους έφτασε το ύψος του χιονιού στο Πήλιο , μετά τη χιονόπτωση που ενέσκηψε στη Μαγνησία  από χθες το απόγευμα με κορύφωση  τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ μέχρι αυτή την ώρα ανέρχεται έως το ενάμισι μέτρο.

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπως το από Κεραμίδι, στο Ελευθεροχώρι και στον Σταυρό,  στην Όθρυ, ενώ από το ύψος της Άλλης Μεριάς χιονίζει σε όλο το Πήλιο, με το χιόνι να φτάνει μέχρι το «Δέλτα» Αργαλαστής, όπως και στον μικρό οδικό άξονα από Αγ. Γεώργιο Νηλείας μέχρι Χορεύτρα.

Στο Πουρί, από την ισχυρή χιονόπτωση δεν μπορεί να δει κάποιος σε απόσταση πάνω από δύο μέτρα, ενώ  το πρωί έπεσε ένα δένδρο στον Κισσό και επενέβη η Πυροσβεστική για να το απομακρύνει από το δρόμο.

Νωρίς το πρωί η χιονόπτωση ήταν σφοδρή, επιχειρούσαν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα, αλλά ο δρόμος έπιανε ξανά χιόνι.

Από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης, ξημερώματα Τετάρτης σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά της Όθρυος (Ανάβρα, Κοκκωτοί, Κωφοί, Βρύναινα κ.α.) και στα ορεινά του Δ. Ρήγα Φεραίου (Κεραμίδι-Βένετο).

Στην περιοχή του Πηλίου έντονη είναι η χιονόπτωση από τον Άνω Βόλο προς -Καράβωμα, Ζαγορά, Πουρί και από Ζαγορά έως Δέλτα Αργαλαστής, ενώ βάλλεται επίσης ο μικρός δακτύλιος Αγ. Γεώργιος-Χορεύτρα.

Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται στην περιοχή του Κοκκινόβραχου και του Σταυρού.

Το ύψος του χιονιού μέχρι αυτή την ώρα ανέρχεται έως το ενάμισι μέτρο και είναι επιβεβλημένη η μετακίνηση με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Το καιρικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται κλιμάκωση τις επόμενες ώρες,

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Στη χερσαία Μαγνησία επιχειρούν 48 μηχανήματα και ένα τρακτέρ , λόγω της έντονης χιονόπτωσης, οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ το έντονο φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση δεν παρατηρήθηκαν για την ώρα, ενώ με το πρωινό δρομολόγιο πλοίου προς τα των Σποράδων μεταφέρθηκαν γεννήτριες από τον ΔΕΔΔΗΕ, για να συνδράμουν -αν χρειαστεί.

Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο

Την αναστολή λειτουργίας την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω  χιονόπτωσης απεφάσισε ο δήμαρχος Μιχ. Μιτζικός.

Από  την αναστολή εξαιρούνται: :
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών,
– Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Άνω Γατζέας, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Επίσης αποφασίστηκε η  αναστολή λειτουργίας για αύριο  Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω χιονόπτωσης εκτός από το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών, που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση