Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαρινόπουλος: «Έπεσαν» οι υπογραφές με Σκλαβενίτη
Μαρινόπουλος: «Έπεσαν» οι υπογραφές με Σκλαβενίτη

Μαρινόπουλος: «Έπεσαν» οι υπογραφές με Σκλαβενίτη

Το πρώτο ουσιαστικά βήμα για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος μέσω της μεταβίβασής της στην Σκλαβενίτης έγινε σήμερα με την υπογραφή της πολυπόθητης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες και φυσικά τις πιστώτριες τράπεζες.

Βεβαίως, απομένουν πολλά σημαντικά βήματα ακόμη για την του σχεδίου που έχει ως στόχο την επαναλειτουργία της κάποτε μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ όχι μόνο από πλευράς καταστημάτων, αλλά από πλευράς τζίρου. Τούτο τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Σκλαβενίτης.

Ουσιαστικά με τη σημερινή υπογραφή ενεργοποιείται η λεγόμενη ενδιάμεση ύψους 70 εκατ. που θα επιτρέψει την πραγματική επαναλειτουργία των καταστημάτων του δικτύου της Μαρινόπουλος μέσω χρημάτων που θα καταβληθούν από τις τράπεζες και τη Σκλαβενίτης. Για την ενδιάμεση αυτή παρείχε εμπράγματες εγγυήσεις ύψους 11 εκατ. η Μαρινόπουλος. Μάλιστα, τα πρώτα χρήματα εκτιμάται ότι θα εκταμιευθούν άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Επόμενο βήμα είναι η υποβολή του σχεδίου εξυγίανσης στους πιστωτές προκειμένου αυτό να λάβει τη σχετική έγκριση και να υποβληθεί στη συνέχεια στο δικαστήριο προς άμεση επικύρωση. Η Σκλαβενίτης, στον έλεγχο της οποίας θα περάσει το 100% της Μαρινόπουλος, δεν παραλείπει να σημειώσει στην ανακοίνωσή της ότι κύριοι στόχοι της είναι η διάσωση των 11.000 περίπου θέσεων εργασίας, η στήριξη των προμηθευτών και η ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου.

Η Μαρινόπουλος από την πλευρά της η οποία επίσης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση πριν από λίγο επισημαίνει ότι “η σημερινή εξέλιξη είναι ένας σημαντικός σταθμός στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει το δρόμο προς την μιας ς λύσης, κάτι που υπήρξε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή”.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά σημεία της συμφωνίας εξυγίανσης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα είναι τα ακόλουθα:

  • Μεταβίβαση του 100% της Μαρινόπουλος σε νέα εταιρεία υπό τον έλεγχο της Σκλαβενίτης.
  • Νέα χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 360 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,5% με το δάνειο να είναι δεκαετούς διάρκειας.
  • Καταβολή από την πλευρά της Σκλαβενίτης κεφαλαίων συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ.
  • «Κούρεμα» κατά 50% των οφειλών άνω των 100.000 ευρώ και αποπληρωμή στο ακέραιο των προμηθευτών που έχουν απ από τη Μαρινόπουλος ύψους έως 100.000 ευρώ.
  • Αποπληρωμή στο ακέραιο, αφού προηγηθεί ρύθμιση, των χρεών της Μαρινόπουλος σε και .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση