Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Μαρινόπουλος: «Έπεσαν» οι υπογραφές με Σκλαβενίτη
Μαρινόπουλος: «Έπεσαν» οι υπογραφές με Σκλαβενίτη

Μαρινόπουλος: «Έπεσαν» οι υπογραφές με Σκλαβενίτη

Το πρώτο ουσιαστικά βήμα για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος μέσω της μεταβίβασής της στην Σκλαβενίτης έγινε σήμερα με την υπογραφή της πολυπόθητης συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες και φυσικά τις πιστώτριες .

Βεβαίως, απομένουν πολλά σημαντικά βήματα ακόμη για την του σχεδίου που έχει ως στόχο την επαναλειτουργία της κάποτε μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ όχι μόνο από πλευράς καταστημάτων, αλλά από πλευράς τζίρου. Τούτο τονίζεται και στη σχετική που εξέδωσε πριν από λίγο η Σκλαβενίτης.

Ουσιαστικά με τη σημερινή υπογραφή ενεργοποιείται η λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 70 εκατ. που θα επιτρέψει την πραγματική επαναλειτουργία των καταστημάτων του δικτύου της Μαρινόπουλος μέσω χρημάτων που θα καταβληθούν από τις και τη Σκλαβενίτης. Για την ενδιάμεση αυτή χρηματοδότηση παρείχε εμπράγματες εγγυήσεις ύψους 11 εκατ. η Μαρινόπουλος. Μάλιστα, τα πρώτα χρήματα εκτιμάται ότι θα εκταμιευθούν άμεσα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Επόμενο βήμα είναι η υποβολή του σχεδίου εξυγίανσης στους πιστωτές προκειμένου αυτό να λάβει τη σχετική έγκριση και να υποβληθεί στη συνέχεια στο δικαστήριο προς άμεση επικύρωση. Η Σκλαβενίτης, στον έλεγχο της οποίας θα περάσει το % της Μαρινόπουλος, δεν παραλείπει να σημειώσει στην ανακοίνωσή της ότι κύριοι στόχοι της είναι η διάσωση των 11.000 περίπου θέσεων εργασίας, η στήριξη των προμηθευτών και η ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου.

Η Μαρινόπουλος από την πλευρά της η οποία επίσης εξέδωσε σχετική πριν από λίγο επισημαίνει ότι “η σημερινή εξέλιξη είναι ένας σημαντικός σταθμός στη διαδικασία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης, κάτι που υπήρξε προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή”.

Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά σημεία της συμφωνίας εξυγίανσης, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα είναι τα ακόλουθα:

  • Μεταβίβαση του % της Μαρινόπουλος σε νέα εταιρεία υπό τον έλεγχο της Σκλαβενίτης.
  • Νέα χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 360 εκατ. με 1,5% με το δάνειο να είναι δεκαετούς διάρκειας.
  • Καταβολή από την πλευρά της Σκλαβενίτης κεφαλαίων συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ.
  • «Κούρεμα» κατά 50% των οφειλών άνω των 100.000 ευρώ και αποπληρωμή στο ακέραιο των προμηθευτών που έχουν απαιτήσεις από τη Μαρινόπουλος ύψους έως 100.000 ευρώ.
  • Αποπληρωμή στο ακέραιο, αφού προηγηθεί ρύθμιση, των χρεών της Μαρινόπουλος σε και .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση