Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη  εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην παρέλαση

Κατάθεση στεφάνων σήμερα από μαθητές

Η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις αυριανές εκδηλώσεις στο Βόλο, οι οποίες κορυφώνονται με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ σήμερα το πρωί μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρόσκοποι, κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών ενόψει της αυριανής εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι αύριο κορυφώνονται οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη παρέλαση όπου θα συμμετέχουν 23 πολιτιστικοί σύλλογοι, 20 Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης, 16 Β' Βάθμιας, περίπου 1.000 μαθητές και έξι τμήματα προσκόπτων
Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη «Κάθε επετειακή μέρα και ιστορική στιγμή, αποτελεί ευκαιρία εθνικής αυτογνωσίας και συνοχής και σήμερα που βιώνουμε αυτή την ιστορική κρίση, είναι επιτακτική ανάγκη μέσα από τέτοιες αφορμές, να δώσουμε εφαλτήριο ιστορικής ανύψωσης και διδαχής στα παιδιά μας. Μόνο όταν καταλάβουμε πόσοι πάλεψαν για να αποκτήσουμε εμείς ελευθερία και δημοκρατία τότε θα παλέψουμε για τη διαιώνισή του».

Η κα. Κολυνδρίνη ερωτηθείσα για τα μέτρα ασφαλείας, επεσήμανε ότι θα είναι όπως στους προηγούμενους εορτασμούς, δε θα στηθεί εξέδρα για τους επισήμους, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι χαλαρά, κι ευχήθηκε ο καιρός να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί η αυριανή παρέλαση των μαθητών εκτός από την στρατιωτική που θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Η στον χαιρετισμό της για την αυριανή επέτειο αναφέρει: “Η χώρα μας είναι μια φλούδα γης, όπως την προσδιόρισε ο Γεώργιος Σεφέρης, ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό από τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου, μικρή στο χώρο μα απέραντη στο χρόνο. Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αυτόν τον αγώνα του λαού θυμόμαστε και τιμούμε, εκφράζοντας τον σεβασμό μας στους αγωνιστές και σε εκείνους που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

Τιμούμε την έναρξη της Επανάστασης του , το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, καθώς με αυτήν το έθνος μας κατόρθωσε να αποκτήσει κρατική υπόσταση, ενώ ταυτόχρονα γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, υποδηλώνοντας ότι το ευαγγέλιο της σωτηρίας του ανθρώπου εξομοιώνεται με τη λύτρωση του έθνους από τη σκλαβιά.

Η άλωση της Τριπολιτσάς, η καταστροφή των Ψαρών, η σφαγή της Χίου, η έξοδος του Μεσολογγίου αποτελούν κορυφαίες στιγμές του αγώνα, ολοκαυτώματα ψυχών και σωμάτων, που συγκίνησαν όλον τον κόσμο και δημιούργησαν ισχυρό ρεύμα Φιλελληνισμού στην Ευρώπη. Τότε είχαμε να αντιμετωπίσουμε την Οθωμανική αυτοκρατορία, ενώ σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με διάφορα ισχυρά οικονομικά κέντρα που «πολεμούν» και διασύρουν την πατρίδα μας.

Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών όμως, ειδικά εκείνοι που προώθησαν τη διαφθορά, εισήγαγαν έναν αμοραλισμό ξένο προς τα ήθη της ελληνικής κοινωνίας, προτάξανε την ατομικότητα και το προσωπικό συμφέρον έναντι της συλλογικότητας και της κοινωνικής προσφοράς. Κι όλοι εμείς που επιτρέψαμε να κυριαρχήσει η φαυλότητα, η ανομία, η αναξιοκρατία και η ατιμωρησία.

Σ ́ αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περνά η πατρίδα μας, προτείνω να ανατρέξουμε στις αξίες του ́21, στο «εμείς» του Μακρυγιάννη, στον πατριωτισμό και τη θυσία των αγωνιστών, και να κρατήσουμε αυτά που μας ενώνουν. Όσο για τη μας που παρελαύνει σήμερα τιμώντας τους πεσόντες μα αθάνατους ήρωες, ας την αντικρίζουμε ως το μέλλον της πατρίδας ακολουθώντας τη συμβουλή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Αδαμάντιου Κοραή. Ο πρώτος, ο αγράμματος πρωταγωνιστής της Επανάστασης, στην ιστορική του ομιλία στην Πνύκα προέτρεψε τους νέους να «σκλαβωθούν» μόνον στα γράμματα και τις σπουδές τους. Ο δεύτερος με το «δράξασθε ς» διαχρονικά μας θυμίζει ότι μόνο μέσα από την θα μείνουμε ελεύθεροι άνθρωποι καθώς είναι ελεύθερος όποιος συλλογάται καλά.”

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος δήλωσε « Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορούμε να αποτίσουμε στους ανθρώπους αυτούς που με το αίμα τους έγραψαν χρυσές σελίδες της ιστορίας μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε και πάντα θα θυμόμαστε τη θυσία τους και θα προσπαθούμε γιατί οι μέρες μας είναι δύσκολες».

Από την πλευρά του ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκρ. Σαβελίδης ανέφερε «Σήμερα οι μαθητές σε όλη τη χώρα τιμούν τα πρότυπά τους, τους ήρωες του ‘21. Έχουν μεγάλο αγώνα οι μαθητές μας αλλά σε αυτό τον αγώνα συνεργάτες και συμπαραστάτες έχουν τους εκπαιδευτικούς και πανίσχυρα όπλα που είναι τα τους».

Τέλος η Παιδείας Γεωργία Μποντού, ανέφερε ότι αύριο γιορτάζουμε το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεώτερης ιστορίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Με αφορμή την σημερινή στεφάνων, σημείωσε ότι είναι μια ευκαιρία για τους μαθητές να εμπνευστούν από τα σύμβολα του ελληνισμού, τις έννοιες της πατρίδας και της θρησκείας.

στεφάνια1 (2)

στεφάνια1 (1)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση