Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάρδας: Για δύο μήνες η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων
Μάρδας: Για δύο μήνες η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

Μάρδας: Για δύο μήνες η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

Τα χρήματα των δήμων και των περιφερειών θα δεσμευτούν για δύο μήνες και όχι 15 μέρες, όπως αναφέρεται στην που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος παρευρέθη στην έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Εν τω μέσω έντασης, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι «δεν είναι ευχάριστο να μην μπορούμε να πληρώσουμε αλλά θα πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες σε τι πρέπει να πληρώσουμε» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε μπει σε . Οι δήμοι παίρνουν τα κονδύλια απλώς κάποια από τα χρήματα που ήταν να λάβουν μετατίθενται για το μέλλον».

«Τα συνολικά χρήματα που θα μετατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι 2 με 2,5 δισ. και οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τους εργολάβους εφόσον τα χρήματα έχουν δεσμευτεί με δικαστικές αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Μάρδας. Οσον αφορά το γεγονός της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ανέφερε ότι δεν υπήρξε διάλογος με την αυτοδιοίκηση ή κατάθεση τροπολογίας λόγω έκτακτης ανάγκης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος   ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στις περιφέρειες, αλλά στους προμηθευτές, στους ανθρώπους που εκτελούν τα έργα του ΕΣΠΑ που πρέπει να ολοκληρωθούν σε ορισμένο χρονικό διάστημα,εντός ολίγου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι η θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεδομένου ότι η αυτή καταπατά την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης.

Στην έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι οι δήμαρχοι θα αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην ΤτΕ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

  • Τρία σημαντικά έργα Πολιτισμού, σε πορεία υλοποίησης, στη Σκιάθο #Σκιάθος - https://t.co/QChidlxRI0 -

  • Καλλιεργούσε βρώμη στην #Κάρλα #Κάρλα - https://t.co/oxxQypGJHe -

"Αλιεύοντας" την είδηση