Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάρδας: Για δύο μήνες η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων
Μάρδας: Για δύο μήνες η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

Μάρδας: Για δύο μήνες η δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων

Τα χρήματα των δήμων και των περιφερειών θα δεσμευτούν για δύο μήνες και όχι 15 μέρες, όπως αναφέρεται στην απόφαση που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος παρευρέθη στην έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος. Εν τω μέσω έντασης, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι «δεν είναι ευχάριστο να μην μπορούμε να πληρώσουμε αλλά θα πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες σε τι πρέπει να πληρώσουμε» και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε μπει σε στάση πληρωμών. Οι δήμοι παίρνουν τα κονδύλια απλώς κάποια από τα χρήματα που ήταν να λάβουν μετατίθενται για το μέλλον».

«Τα συνολικά χρήματα που θα μετατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι 2 με 2,5 δισ. και οι δήμοι έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τους εργολάβους εφόσον τα χρήματα έχουν δεσμευτεί με δικαστικές αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Μάρδας. Οσον αφορά το γεγονός της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ανέφερε ότι δεν υπήρξε διάλογος με την αυτοδιοίκηση ή κατάθεση τροπολογίας λόγω έκτακτης ανάγκης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός  ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν στις περιφέρειες, αλλά στους προμηθευτές, στους ανθρώπους που εκτελούν τα του ΕΣΠΑ που πρέπει να ολοκληρωθούν σε ορισμένο χρονικό διάστημα,εντός ολίγου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι η Περιφέρεια θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεδομένου ότι η απόφαση αυτή καταπατά την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης.

Στην έκτακτη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι οι δήμαρχοι θα αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην ΤτΕ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση