Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μάνη: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι
Μάνη: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι

Μάνη: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κότρωνα και Σκουτάρι

Καμένα άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα

Καμένα σε Κάτω Κότρωνα, Παρασύρο, Σκουτάρι και Δροσοπηγή έχει αφήσει πίσω της η φωτιά στην Ανατολική Μάνη.

Τα δύο βασικά πύρινα μέτωπα στον Κότρωνα και το Σκουτάρι, είναι σε ύφεση, ενώ όπως δήλωσε ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 120 πυροσβέστες και 30 αυτοκίνητα.

«Προσπαθούμε να θέσουμε υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, με τη υδροφόρων της τοπικής αυτος, αλλά και εθελοντικών ομάδων, ενώ παράλληλα θέλουμε να προλάβουμε τυχόν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προς το , δεν έχει υπάρξει επίσημη εντολή εκκένωσης οικισμών, ωστόσο αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει οικοιωθελώς τις εστίες τους, μιας και οι φλόγες «αγγίζουν» τις αυλές των σπιτιών τους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πάντως, ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος τόνισε ότι η απόλυτη ευθύνη για την φωτιά ανήκει στην πυροσβεστική, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε συντονισμός.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Ανω Σούλι . Στο σημείο επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Τι αναφέρει η αντι Λακωνίας

«Η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη σήμερα στην περιοχή του Κότρωνα και στο Σκουτάρι, όπου μέχρι σήμερα τα ξημερώματα ήταν σε πλήρη εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντι Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Η ίδια προσθέτει ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές», αλλά όπως σημειώνει, «ελπίζουμε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Όσον αφορά στις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, η Αδαμαντία Τζανετέα αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη » και συμπληρώνει: «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί δύο σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις ελαιο και όπως προσθέτει, λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν πολλοί παραθεριστές και επισκέπτες.

Φωτογραφίxa από την περιοχή της Αν. Μάνης (Εurokinissi): 

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση