Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, προληπτική εκκένωση πέντε οικισμών
Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, προληπτική εκκένωση πέντε οικισμών

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, προληπτική εκκένωση πέντε οικισμών

Ενισχύονται διαρκώς οι δυνάμεις της ς που αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη δασική περιοχή Λαγκάδα στην Ανατολική Μάνη και παραμένει σε εξέλιξη.

Η φωτιά καίει σε δύο μέτωπα, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. ια καθαρά προληπτικούς λόγους και ύστερα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, έρμα, Ελαιοχώρι, Σκαμνάκι και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα α τους, με δικά τους μέσα.

Στην περιοχή πλέον επιχειρούν 103 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 πυροσβεστικά οχήματα, οκτώ ελικόπτερα και επτά αερο. Την προσπάθεια συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτος. Παρών στην περιοχή είναι και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα έχει διακοπεί η οδική επι Αρεόπολης-Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε ακριβώς εννέα χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Βαθύ της Ανατολικής Μάνης, στην κατάσβεση της οποίας ο Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής.

Επίσης στη η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει φωτιά στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, με 29 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα και δύο αερο.

Εξάλλου δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Αγιος Ταξιάρχης του Δήμου Ελασσόνας στη Θεσσαλία. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση