Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνονται χωριά και οικισμοί
Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνονται χωριά και οικισμοί

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Εκκενώνονται χωριά και οικισμοί

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις 

Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι σε δασική έκταση στις Κεχριές Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, έγινε προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Επίσης,  καθώς στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς φορά, η πυρκαγιά φαίνεται να κατευθύνεται προς τον Αγιο Ιωάννη Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με την , η είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς.

Εκτός από τις δυνάμεις της ς στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της ς.

Νωρίτερα, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί σε αυτόν, τονίζει στο Αθηναϊκό – Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Όσον αφορά την της πυρκαγιάς αυτή την ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής  επισημαίνει: «Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

Ειδικότερα, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος έκανε λόγο για προληπτική εκκένωση άλλων δύο οικισμών – , Γαλατάκι – και μιας ς.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει και στις 9 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από korinthostv.gr, ΑΠΕ –
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση