Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Μαγνητικό τομογράφο αποκτά το Νοσοκομείο Βόλου
Μαγνητικό τομογράφο αποκτά το Νοσοκομείο Βόλου

Μαγνητικό τομογράφο αποκτά το Νοσοκομείο Βόλου

Μαγνητικό τομογράφο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ αποκτά το Νοσοκομείο Βόλου, που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα.

Ο  μαγνητικός τομογράφος,  αναμένεται  να εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο του Βόλου μέχρι το τέλος του 2018. Ήδη έχει εξευρεθεί ο κατάλληλος χώρος στο -2 υπόγειο και θα γίνουν   οι απαραίτητες παρεμβάσεις που έχουν συμπεριληφθεί στον προαναφερόμενο προϋπολογισμό.

Με την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου θα εξυπηρετούνται 1.200 ασθενείς το χρόνο σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη, με αποτέλεσμα να εξοικονομείται ποσό 232 ευρώ από την κάθε μαγνητική.

Το έργο  θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αφού σήμερα ενέκρινε τη σκοπιμότητα ένταξής του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, ενώ μέχρι το 2020 το Νοσοκομείο θα απορροφήσει συνολικά ποσό 3.100.000 ευρώ που μαζί με τις δωρεές θα πετύχει να ανανεώσει πλήρως τον ιατροτεχνολογικό του εξοπλισμό.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός αναφέρθηκε αναλυτικά στα έργα που είναι σε εξέλιξη και επισήμανε ότι το ποσό των 3.100.000 ευρώ αποτελεί ρεκόρ για κάθε Νοσοκομείο που πλέον μπαίνει δυναμικά στη νέα 20ετία.

Το “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο εξασφάλισε ποσό 1,9 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, 225.000 ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στον προϋπολογισμό του και 900.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από αυτά ο στεφανοιογράφος και ο εξοπλισμός της καρδιολογικής κλινική προϋπολογισμού 698.000 ευρώ θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσω ΠΕΠ Θεσσαλίας στις αρχές του 2018.

Η ψηφιακή αίθουσα χειρουργείου προϋπολογισμού 480.000 ευρώ είναι στη φάση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Το νέο ψηφιακό ακτινολογικό εργαστήριο συν ένας υπερηχογράφος για το ακτινολογικό τμήμα συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ βρίσκεται σε φάση ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
Τέσσερις αναπνευστήρες για τη ΜΕΘ μαζί με το σταθμό επεξεργασίας ιστολογικών σκευασμάτων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ με 170.000 είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την προμήθειά τους.

Εργαλεία χειρουργείου και ορθοπεδικής, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ
Αναισθησιολογικός εξοπλισμός για τα χειρουργεία, προϋπολογισμού 225.000 θα ενταχθούν στη νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη πολλές ανάγκες καθώς ανοίγουν και νέα τμήματα. Το Νοσοκομείο έχει καλύψει κατά 65% τις ανάγκες του σε ιατρικό προσωπικό στα υφιστάμενα λειτουργούντα τμήματα ενώ στηρίζεται και από 23 επικουρικούς γιατρούς.

Νέα δωρεά ο ανώνυμος ευεργέτης

Τέλος ο κ. Δραμητινός ανέφερε ότι ένας από τους δωρητές του Νοσοκομείου που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος προσέφερε 18.000 ευρώ για εξοπλισμό του οφθαλμιατρείου στα εξωτερικά ιατρεία καθώς και για εξοπλισμό για την καρδιολογική μονάδα βηματοδοτών, ύψους 18.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος δωρητής έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου παρέχοντας συνολικά το  ποσό  των 350.000 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση σύλληψη  έξι ατόμων για ληστεία σε περιοχή της Λάρισας - https://t.co/U98cgWAul8 -

  • Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - https://t.co/pSMBGbRMnB -

  • Συναντήσεις Κ. Παπανάτσιου με φορείς κι επιχειρηματίες του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/1bkavLjIi1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση