Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Μαγνησιώτικες επιχειρήσεις στην 11η OLIO CAPITALE στην Τεργέστη
Μαγνησιώτικες επιχειρήσεις  στην 11η OLIO CAPITALE στην Τεργέστη

Μαγνησιώτικες επιχειρήσεις στην 11η OLIO CAPITALE στην Τεργέστη

Ενδιαφέρον για το λάδι, τις ελιές και τα βότανα της περιοχής μας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Ελληνο – Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο – Περιφερειακό Γραφείο συμμετείχε, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην Ελαιολάδου Olio Capitale που πραγματοποιήθηκε 4 με 7 Μαρτίου 2017 στην Stazione Maritima στην Τεργέστη της Ιταλίας. Το έξτρα παρθένο και οι ελιές ήταν τα που προβλήθηκαν, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον εκφράστηκε και για τα βότανα της Μαγνησίας.

Στην συμμετείχαν επιχειρήσεις της Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ελιάς και του ελαιολάδου, καθώς επίσης και των βοτάνων. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης και ο Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Βούκουτος, ενώ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου – Περιφερειακού Γραφείου , κ. Γιώργος Μαλαμάκης.

Οι ελιές, το έξτρα παρθένο και τα βότανα από τη Μαγνησία, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον Ιταλών επιχειρηματιών αλλά και των επισκεπτών της Έκθεσης, που ζήτησαν να ενημερωθούν περισσότερο από τους εκπροσώπους της περιοχής μας για τα παραγόμενα και την υψηλή διατροφική τους αξία. Από αυτές τις συναντήσεις προέκυψε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για περαιτέρω συνεργασία των μαγνησιωτικών επιχειρήσεων με αντίστοιχες ιταλικές.

Να σημειωθεί ότι ήταν η τρίτη χρονιά που το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ελιάς και έξτρα παρθένου ελαιολάδου, καθώς υπήρχε σημαντικό ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Τεργέστης και πιο συγκεκριμένα με την πρόξενο της Ελλάδος Μαρίνα Κέδρου – Παππά και τον πρόεδρο της Ιστορικής Κοινότητας των Ελλήνων της Τεργέστης Στέλιο Ρίτσο.

Μάλιστα, από κοινού την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρακολούθησαν τη στον Ελληνορθόδοξο Ι.. Αγίου Νικολάου, όπου πραγματοποιήθηκε περιφορά των εικόνων στην κεντρική πλατεία της Τεργέστης. Εκεί, ακολούθησε των τριών ορθόδοξων εκκλησιών της πόλης (της ελληνικής, της σερβικής και της ρουμανικής), που στον σερβικό ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα.

Στην συνέχεια, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Τεργέστη δέχτηκε στο Προξενείο τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τους ξενάγησε στους χώρους και τους παρουσίασε το ιστορικό αρχείο του Προξενείου.

Στην που έγινε, η πρόξενος επεσήμανε προς τον κ. Μπασδάνη τη διάθεσή της να συμβάλλει στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Τεργέστης και Μαγνησίας, ενώ ανακοίνωσε πως επίκειται η αποκάλυψη της προτομής του Ρήγα Φεραίου, καθόσον είναι γνωστό ιστορικά πως στην πόλη αυτή συνελήφθη ο μεγάλος λόγιος της Επανάστασης του 1821. Η Μαρίνα Κέδρου – Παππά τόνισε την σημασία της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην εν λόγω εκδήλωση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στα #ΕΠΑΛ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  #ΕΠΑΛ - https://t.co/ox0Nu3sKPU -

  • Ένα μόνο θετικό δείγμα στα rapid-test στον Βόλο #Rapidtest - https://t.co/PItEX1hpoX -

  • Έξι #κλοπές στην πόλη του Βόλου #κλοπές - https://t.co/SJngvhRvcm -

"Αλιεύοντας" την είδηση