Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαγνησία: Θυμούνται μετά από 10 χρόνια να δηλώσουν κλοπή του οχήματος τους
Μαγνησία: Θυμούνται μετά από 10 χρόνια να δηλώσουν κλοπή του οχήματος τους

Μαγνησία: Θυμούνται μετά από 10 χρόνια να δηλώσουν κλοπή του οχήματος τους

“Ξεχσιάρηδες” ποδεικνύονται κάποιοι οι οποίοι σπεύδουν στην Εισαγγελία του Βόλου, με σκοπό να υποβάλλουν μήνυση κατά αγνώστων για κλοπή του οχήματος τους, κάπως αργοπορημένα, αφού η περιουσία τους έκανε “φτερά”, ακόμα και πριν από 10 χρόνια!

Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες από διάφορες περιοχές της ς,  κυρίως όμως από το Βόλο, επισκέπτονται τα Δικαστήρια της πόλης, ζητώντας να υποβάλλουν μηνυτήρια στην Εισαγγελία, για κλοπή του οχήματος τους.

Στη συνέχεια δηλώνουν πως ο χρόνος τέλεσης του αδικήματος, αγγίζει πολλές φορές τα 10 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως η μήνυση, κατά αγνώστων που υποβάλλουν τίθεται στο αρχείο, αφού το αδίκημα της κλοπής είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και παραγράφεται το ανώτερο στα 5 χρόνια…

Έτσι ουσιαστικά κάνουν τσάμπα κόπο, αφού δεν πρόκειται να γίνει κάποια έρευνα για την υπόθεση τους, ούτε να συλληφθεί κάποιος, λόγω της παραγραφής.

Μάλιστα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα που “εξαφανίστηκαν” ήταν εγκαταλειμμένα στο δρόμο από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς επρόκειτο για παλιά αυτοκίνητα, τα οποία δεν είχαν πινακίδες και βρίσκονταν σε καθεστώς ακινησίας.

Επιπλέον δεν εντόπισαν στο παρμπρίζ κάποιο σήμα από το Δήμο Βόλου που να προειδοποιεί πως το όχημα εμποδίζει, και σε περίπτωση που δεν μετακινηθεί θα το “σηκώσει” .

ι' αυτό το λόγο ορισμένοι θεωρούν πως το παρατημένο αυτοκίνητο τους, μεταβλήθηκε σε σκραπ από κάποιους που το πήραν γι' αυτό το σκοπό, ώστε να βγάλουν λίγα χρήματα από τις λαμαρίνες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το νόμο, κάποιος που έχει δηλώσει σε ακινησία το όχημα του, αφαιρώντας τις πινακίδες κυκλοφορίας, και απαλλασσόμενος έτσι από την καταβολή των προβλεπόμενων τελών, υποχρεούται να δηλώσει τον χώρο που θα βρίσκεται παρκαρισμένο το αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από την Αστυνομία ή τα , στην οποία θα αναφέρεται ο χώρος που βρίσκεται σταθμευμένο το όχημα, αν σταθμεύσει σε ιδιωτικό χώρο πρέπει να συμπληρωθεί μια υπεύθυνη δήλωση.

Αν το όχημα σταθμεύσει σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από κάποιον τρίτο, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να του ζητήσει να του συμπληρώσει μια υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ή το .

Αν το όχημα σταθμεύσει σε χώρο που ενοικιάζεται, τότε θα χρειαστεί το μισθωτήριο θεωρημένο από την εφορία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση