Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαγνησία: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τις εκλογές
Μαγνησία: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τις εκλογές

Μαγνησία: Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τις εκλογές

Σε πλήρη ετοιμότητ είνι οι δικαστικοί αρόσωποι που θα στελεχώσουν τα 361 εκλογικά τμήματα και τα επιπλέον τρία μικτά ετεροδημοτών που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία την προσεχή για τις εθνικές εκλογές.

Για το λόγο αυτό χθες από το πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ενημέρωση των αροσώπων, σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου.

Εκεί βρέθηκαν περίπου 200 άτομα, οι οποίοι σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης του ΔΣΒ Αχιλλέα Θεοχάρη, διατύπωσαν ελάχιστες απορίες, αφού αυτές οι εκλογές θεωρούνται εύκολες ως διαδικασία.

Οι αντιπρόσωποι αύριο Παρασκευή θα παραλάβουν τα καθήκοντα τους, ενώ στα 361 τμήματα θα υπάρχουν και δικαστικοί από άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Τονίζεται ότι τα τρία τμήματα ετεροδημοτών για δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς κ.α. θα λειτουργήσουν σε αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Βόλου, στην οδό Κύπρου.

Στο ομό τη ψήφο των πολιτών διεκδικούν 18 συνδυασμοί, οι οποίοι έχουν φέρει στα γραφεία της αντιπεριφέρειας επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων, ενώ σημειώνεται πως μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι δύο σταυροί σε υποψήφιους.

Σε περίπτωση που εκ παραδρομής μπει και τρίτος σταυρός, το ψηφοδέλτιο δεν ακυρώνεται, αλλά καταμετράται υπέρ του συνδυασμού και οι ψηφο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, ή , ή οδήγησης.

Γύρω στις 90 εξαιρέσεις 

Παράλληλα συνεχίστηκε και χθες η των κλητηρίων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ αιτήσεις για να εξαιρεθούν για διαφόρους λόγους υπέβαλαν περίπου 90 άτομα. Έτσι πραγματοποιήθηκε προχθές νέα κλήρωση ώστε να βγουν οι αντικαταστάτες τους.

Σημειώνεται ότι 74 δικαστικοί από τη Μαγνησία είχαν υποβάλλει αίτηση για να εξαιρεθούν από τη συμμετοχή τους στις προσεχείς εκλογές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση