Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαγνησία: Έρευνα των Αρχών για εγκληματική οργάνωση απατεώνων
Μαγνησία: Έρευνα των Αρχών για εγκληματική οργάνωση απατεώνων

Μαγνησία: Έρευνα των Αρχών για εγκληματική οργάνωση απατεώνων

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει τόσο το του 57χρονου Αθηνίου, όσο κι ο άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργάτης του, που του έδωσε εντολή να μεταφέρει με το φορτηγό του στην Αττική την παραγγελία με τους 1,3 τόνους τυρί φέτα από την ΕΒΟΛ.

Ο άνδρας οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα υπηρεσίας και σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος, καθώς διατάχθηκε επείγουσα έρευνα, για να εντοπιστούν και οι συνεργάτες του 57χρονου  και στη συνέχεια να ασκηθούν διώξεις, που ενδεχομένως να είναι ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα.

Έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι άγνωστοι συνεργάτες του εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης και σε περίπτωση που το ποσό, με το οποίο ζημιώθηκαν διάφορες εταιρίες που τους παρέδωσαν προϊόντα χωρίς τελικά να πληρωθούν,  φτάσει τις 120.000 , τότε βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος,

Ειδικότερα,  είναι πιθανό μετά το πέρας της ς που η διεξαγωγή της έχει ανατεθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, να ασκηθούν διώξεις για πλαστογραφία, απάτη  και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (με τον νέο Κώδικα, είναι πλημμέλημα).

Ο 57χρονος, ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πως βρέθηκε στην Ε.Ο. Αθηνών –Κορίνθου,  κινούμενος στο Νομό Κορινθίας, την στιγμή που υποτίθεται ότι έπρεπε να παραδώσει το φορτίο στον Πειραιά.

Επιπλέον το φορτηγό με το οποίο μετέφερε τους 1,3 τόνους τυρί φέτα, αξίας περίπου 9.000 , δεν ήταν ψυγείο με αποτέλεσμα το εμπόρευμα να υποστεί αλλοίωση λόγω της ζέστης και το τυρί να αχρηστευτεί, ενώ ο 57χρονος φέρεται να έχει κάνει στο παρελθόν και άλλα δρομολόγια με το ίδιο φορτηγό ιδιοκτησίας του, κουβαλώντας ευπαθή προϊόντα χωρίς όμως τις κατάλληλες συνθήκες.

Ο 57χρονος έπεσε σε αντιφάσεις, αφού ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε κανέναν παρά μόνο συνομιλούσε αποκλειστικά τηλεφωνικά με έναν που του έδινε τις εντολές παραλαβής των προϊόντων, που άκουγε στο όνομα Αντώνης, αλλά κατόπιν φέρεται να τον συναντά από κοντά, καθώς τον πλήρωνε για τη δουλειά του χέρι με χέρι και όχι μέσω κάποιου τραπεζικού λογαριασμού.

Ακόμα δήλωσε άγνοια για το προϊόν που κουβαλούσε στο φορτηγό και πως έπαιζε τον ρόλο του παραγγελιοδόχου και σε άλλες περιπτώσεις στα 20 χρόνια που εργάζεται ως μεταφορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  υποβλήθηκε παραγγελία στην ΕΒΟΛ και πριν από έξι μήνες από την ίδια εταιρία που εξαπάτησε τον συνεταιρισμό, αλλά τότε τελικά δεν εγκρίθηκε η παράδοση κάποιας ποσότητας τυριού.

Τονίζεται πως το τηλέφωνο του 57χρονου από την Αθήνα έχει κατασχεθεί, όπως και το φορτηγό του μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών και δικαστικών Αρχών για το γεγονός.

Η καταγγελία

Η ΕΒΟΛ κατήγγειλε προχθές στην Αστυνομία πως έπεσε θύμα απάτης το διάστημα από 25 μέχρι και 31 Ιουλίου όταν άγνωστος έκανε παραγγελία συνολικά 2,6 τόνων φέτας αντί 18.000 € υποβάλλοντας πλαστά αποδεικτικά ς στην τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου άγνωστος συνεργός του 57χρονου, προσποιούμενος εκπρόσωπο εταιρείας, επικοινώνησε με την ΕΒΟΛ και παρήγγειλε 1.300 κιλά τυρί φέτα έναντι 9.000 ευρώ.

Ο άνδρας έστειλε μέσω email ένα πλαστό αποδεικτικό ς των χρημάτων και την παραγγελία παρέλαβε ο 57χρονος με το φορτηγό του.

Με την ίδια μέθοδο, στις 31 Ιουλίου, ο ίδιος άνδρας, παρήγγειλε άλλα 1.300 κιλά φέτα έναντι του ίδιου ποσού και ξαναπροσπάθησε να εξαπατήσει την γαλακτοβιομηχανία, με τον οδηγό να εμφανίζεται προχθές στην ΕΒΟΛ για να παραλάβει την ποσότητα τυριού.

Μόλις τελείωσε,  στελέχη της ΕΒΟΛ κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει και ενημέρωσαν την Ασφάλεια. Αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 57χρονο και το ύποπτο φορτηγό ακολούθησε πορεία προς Αθήνα, στη συνέχεια πήρε το δρόμο της εθνικής οδού προς Κόρινθο.

Ο 57χρονος, κάποια στιγμή στα όρια του νομού Κορινθίας, που ενδεχομένως αντιλήφθηκε ότι τον ακολουθεί η Αστυνομία, προσπάθησε να κάνει αναστροφή και οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση