Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Η Μαγνησία έχει τις μεγαλύτερες καταστροφές στη Θεσσαλία
Η  Μαγνησία έχει τις  μεγαλύτερες καταστροφές στη Θεσσαλία

Η Μαγνησία έχει τις μεγαλύτερες καταστροφές στη Θεσσαλία

Tην άμεση δημοπράτηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο Ανατολικό Πήλιο – κυρίως – αλλά και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, αναζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, από κοινού με τα αρμόδια Υπουργεία.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι, αν πάμε στην δημοπράτηση των έργων με το σύστημα των προκηρύξεων, η διαδικασία θα πάρει περισσότερους από επτά μήνες. Για τον λόγο αυτό, αναζητούνται νόμιμοι τρόποι ώστε ο χρόνος να επισπευστεί.

Ο ίδιος διευκρίνισε – για την αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών – ότι τα 67 εκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν ως ενίσχυση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφορούν ζημιές από την κακοκαιρία του Νοεμβρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018 και όχι από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Για τον λόγο αυτό – όπως είπε – έχει γίνει και συγκεκριμένη κατανομή, βάσει της οποίας η Μαγνησία παίρνει μόνο 11 εκατομμύρια.

Μια πρώτη εκτίμηση για το κόστος αποκατάστασης των ζημιών από την τελευταία κακοκαιρία, είναι τα 100 εκατομμύρια ευρώ για όλη τη Θεσσαλία. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι μεγαλύτερες ζημιές σημειώθηκαν στη Μαγνησία – Πήλιο και ακολουθούν οι Νομοί Τρικάλων, Λάρισας και Καρδίτσας.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις αφορούν βέβαια, στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν συμβεί στις υποδομές που ανήκουν στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας, καθώς ανάλογες εκτιμήσεις θα γίνουν και από τους Δήμους, στην ευθύνη των οποίων είναι το οδικό δίκτυο εντός των ορίων τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση