Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Μαγνησία: Δεκάδες μηνύσεις χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μαγνησία: Δεκάδες μηνύσεις χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δεκάδες είναι οι μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία του Βόλου, οι οποίες έχουν να κάνουν με συκοφαντικές δυσφημήσεις, απειλές και εξυβρίσεις, μεταξύ χρηστών των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Συχνό είναι το φαινόμενο δημιουργίας ψεύτικων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου από εκεί διάφοροι, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει η τεχνολογία, μπορούν να προχωρήσουν σε ποινικώς κολάσιμες πράξεις.

Όπως είναι φυσικό εξαίρεση δε μπορεί να μην αποτελέσει και η Μαγνησία, λόγω και του αυξημένου αριθμού χρηστών των μέσων, καθώς μέσα στους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, στα δικαστήρια του Βόλου υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις.

Εκτός από τα πλαστά προφίλ, αρκετά περιστατικά αφορούν και διαμάχες μεταξύ ενεργών χρηστών, που φτάνουν στο σημείο να κυνηγήσουν κάποιον διαδικτυακό “φίλο” για απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, ή εξύβριση.

Για τις περιπτώσεις, όπου το όνομα που δίνει ο θύτης είναι παραπλανητικό, δίδεται δικαστική παραγγελία στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αθήνα.

Αυτή με τη σειρά της έρχεται σε επαφή με τον εκπρόσωπο στην Ευρώπη, της εταιρίας που διαχειρίζεται το μέσο και την Γιουροπόλ, ώστε να γίνει γνωστή η ταυτότητα του χρήστη με το ψεύτικο προφίλ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο πνιγμοί σε Αλυκές και Γλύφα - https://t.co/WAGDYoC44j -

  • Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - Τα νέα πρόσωπα - https://t.co/qEJhF13wjx -

  • Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις - https://t.co/CigGldLvUa -

"Αλιεύοντας" την είδηση