Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μαγνησία: 150 καθυστερούν στην κατάθεση βεβαιώσεων δαπανών
Μαγνησία: 150 καθυστερούν στην κατάθεση βεβαιώσεων δαπανών

Μαγνησία: 150 καθυστερούν στην κατάθεση βεβαιώσεων δαπανών

Έληξε προχθές τα μεσάνυχτα  η τελευταία παράταση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πλειοψηφία των φορολογουμένων στη Μαγνησία τακτοποιήθηκε και από εδώ και πέρα όποιος υποβάλλει εκπρόθεσμα τη δήλωση του, θα πληρώσει πρόστιμο που κυμαίνεται από έως 500 ευρώ.

Ειδικότερα τα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο της τάξης των ευρώ, 250 ευρώ όσοι τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων (παλιά Β’ κατηγορία) και 500 ευρώ οι μεγάλες επιχειρήσεις (Γ’ κατηγορία). Επίσης ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι το εκκαθαριστικό τους είναι μηδενικό, αλλά δεν τήρησαν την προθεσμία του υπουργείου.

Πλέον σειρά έχουν πάρει οι φορολογούμενοι που έλαβαν μήνυμα από το Taxis να μεταβούν στην εφορία του Βόλου, προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να προχωρήσει η εκκαθάριση της δήλωσης τους.

Συγκεκριμένα 680 φορολογούμενοι στη Μαγνησία καλούνται σε διάστημα πέντε ημερών να καταθέσουν χειρόγραφες βεβαιώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να καταχωρηθούν ηλεκτρονικά, για την απαλλαγή από τεκμήρια, ώστε στη συνέχεια να εκδοθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Μέχρι στιγμής 530 είναι αυτοί που έχουν τακτοποιηθεί, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ  υπολείπονται άλλοι 150, οι οποίοι θα πρέπει να μεταβούν άμεσα στην εφορία του Βόλου για να προλάβουν το διάστημα χάριτος, ώστε αφενός μεν να γλιτώσουν το προβλεπόμενο από το νόμο πρόστιμο και αφετέρου δε να μην μπουν στη διαδικασία υποβολής τροποποιητικής δήλωσης.

Να τονιστεί ότι για να γίνει δεκτή από την εφορία η πραγματοποίηση κάποιας δαπάνης, για να μην ανεβεί το ποσό του φόρου εισοδήματος, είναι απαραίτητη η προσκόμιση κάποιου ανάλογου παραστατικού εντός της προθεσμίας των πέντε ημερών.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δε συμμορφωθεί τότε η δαπάνη που έχει δηλωθεί θεωρείται μη δικαιολογημένη και διαγράφεται.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση