Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μαγιορκίνης: Ίσως το Πάσχα να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού
Μαγιορκίνης: Ίσως το Πάσχα να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μαγιορκίνης: Ίσως το Πάσχα να μην απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Ίσως κι τη Μεγάλη εβδομάδ να μην έχουμε Green pass» είπε αναφερόμενος στο  για τον κορωνοϊό ο επίκουρος Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως η κατάργησή του «θα συμβεί τους επόμε ένα με δύο μήνες».

Μιλώντας στην την , ο επίκουρος Επιδημιολογίας επεσήμανε ότι «άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», αν και διευκρίνισε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν υπήρχε ξανά αύξηση νοσηλειών.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων», προσθέτοντας ότι «ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Όπως ανέφερε «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη –θεωρούμε προς το - αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Ο κ. Μαγιορκίνης παρατήρησε ότι «τα μοντέλα προβλέπουν πως μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας», κάτι που -όπως εξήγησε- «σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτόν τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση