Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μάχη με τρομοκράτες σε εξέλιξη στο βόρειο Παρίσι – Επτά συλλήψεις και τουλάχιστον δύο νεκροί
Μάχη με τρομοκράτες σε εξέλιξη στο βόρειο Παρίσι – Επτά συλλήψεις και τουλάχιστον δύο νεκροί

Μάχη με τρομοκράτες σε εξέλιξη στο βόρειο Παρίσι – Επτά συλλήψεις και τουλάχιστον δύο νεκροί

Η επιδρομή της γαλλικής ς σε ένα διαμέρισμα στο βόρειο Παρίσι, με στόχο την σύλληψη του “εγκεφάλου” των πολύνεκρων επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής, και συνεργών του, οδήγησε σε πολύωρη “μάχη” με τους τρομοκράτες, με συνεχείς ανταλλαγές πυρών και πολλές  εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, μία καμικάζι ς σκοτώθηκε πυροδοτώντας τα εκρηκτικά της στο εσωτερικό του διαμερίσματος, στην περιοχή Σεν Ντενί, στο οποίο συνελήφθησαν τρεις άνδρες. Ένας άλλος άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν κοντά στο διαμέρισμα.

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο καταζητούμενος Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, 27 ετών, που φέρεται ως ο οργανωτής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, και τουλάχιστον δύο συνεργοί του, μεταξύ των οποίων ο Σαλάζ Αμπντεσλάμ, που καταζητείται από το Σάββατο.

Η επιχείρηση άρχισε γύρω στις 04:30 (τοπική) ώρα της Τετάρτης και συνεχίστηκε επί ώρες, με συνεχείς πυροβολισμούς και τουλάχιστον επτά εκρήξεις. Ισχυρότατες αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις πολιόρκησαν το διαμέρισμα, ενώ η περιοχή είχε αποκλειστεί, τα κτίρια γύρω από το σημείο της επιχείρησης είχαν εκκενωθεί και οι της περιοχής έλαβαν εντολές να παραμείνουν στα τους.

Σύμφωνα με τον άλλο Εισαγγελέα, μία καμικάζι ς πυροδότησε το εκρηκτικό γιλέκο της μέσα στο διαμέρισμα, στο οποίο συνελήφθησαν τρεις άνδρες, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γαλλικής Αστυνομίας, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σήμερα δεν θα ανοίξουν τα στο κέντρο του Σεν Ντενί και ζητήθηκε “από τον πληθυσμό να αποφεύγει πάση θυσία την ζώνη του κέντρου της πόλης”.

Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του , των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί λόγω της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την διοίκηση των μέσων μεταφοράς RATP.

Το σημείο στο οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση είναι κοντά στο γήπεδο Stade de France, στο οποίο τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τις ζώνες εκρηκτικών που φορούσαν, σκοτώνοντας έναν περαστικό.

Συνολικά, τουλάχιστον 129 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις επιθέσεις της Παρασκευής, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το . Επτά εκ των δραστών σκοτώθηκαν κατά την διάρκειά τους και δύο αναζητούνται.

Απειλές για πτήσεις της  Air France

Το βράδυ της Τρίτης δύο αερο της Air France που πετούσαν από τις ΗΠΑ προς το Παρίσι υποχρεώθηκαν να αλλάξουν πορεία για λόγους ασφαλείας, μετά από απειλητικά τηλεφωνήματα.

Ένα Airbus A-380 που απογειώθηκε από το Λος Ατζελες προσγειώθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτι και οι επιβάτες και το πλήρωμα μετακινήθηκαν με ασφάλεια στο εσωτερικό του αεροδρομίου.

Μία άλλη πτήση που απογειώθηκε από το Διεθνές αεροδρόμιο Dulles της Ουάσιγκτον προσγειώθηκε στο Halifax της Νέας Σκωτίας του Καναδά.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση