Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα
Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα

Μάχη με τις  δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φωκίδα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112, στο οποίο αναφέρεται ότι οι πρέπει να αποφύγουν τη βόρεια περιοχή της Ιτέας. Περιπολικά της , πυροσβεστική και δημοτική αρχή απομακρύνουν τους κατοίκους λόγω των πυκνών καπνών.

Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν κάτοικοι από το χωριό Σερνικάκι.

Ξέσπασε πυρκαγιά στο Κρανίδι – Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Νέα μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κρανίδι Αργολίδας.

Όπως αναφέρει στην «Κ» ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ιωάννης εωργόπουλος, η φωτιά ξέσπασε μέσα στον χώρο γνωστού πεντάστερου ξενοδοχείου της περιοχής. Οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου ξενοδοχείου βρίσονται σε μια μεγάλη δασική έκταση με διάσπαρτα διαμερίσματα. Σύμφωνα με τον κ. εωργόπουλο, έχει γίνει εκκένωση του ξενοδοχείου και δεν απειλείται ανθρώπινη ζωή.

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα-1

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα-2

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα-3

Στην ενημέρωσή της για το περιστατικό, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά. Εχουν κινητοποιηθεί 63 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1οχήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Αναζωπύρωση στην Ηλεία – Εντολή 112 για εκκένωση, κοντά σε σπίτια οι

Μπορεί η χτεσινή μεγάλη φωτιά στην Ηλεία να έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά ακόμη δεν έχει σβήσει εντελώς, ενώ οι άνεμοι προκαλούν προτα σε κάποιες περιοχές. Συγκεκριμένα, αναζωπυρώσεις σημειώνονται κοντά στις περιοχές Βάλμη και Λάττα (ή Λάτα).

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να περιορίσουν αυτές τις αναζωπυρώσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν νέα πύρινα μέτωπα. Σε επι με την «Κ», ο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά βρίσκεται σε μια χαράδρα, στην τοποθεσία «Αγία Κυριακή», ενώ οι άνεμοι την σπρώχνουν προς το χωριό Λάττα.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν και εναέριες δυνάμεις.

Πριν λίγο, δόθηκε και εντολή εκκένωσης του χωριού Λάττα (ή Λάτα), ενώ οι κάτοικοί του έλαβαν μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν προς Εφύρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι φλόγες πλησίασαν σπίτια στη Βάλμη, αλλά γρήγορα τέθηκαν υπό έλεγχο χάρη στις ρίψεις των εναέριων μέσων.

Πύρινο μέτωπο και στο Άγιο Όρος

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 και στο Άγιο Όρος, σε δασική έκταση κοντά στο ακρωτήριο Αράπης.

Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς δίνει από αέρος ένα ελικόπτερο. Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα-4
φωτ. Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση

Φωτιά στη Ζάκυνθο

Νέος συναγερμός σήμανε στην περιοχή Καμπί Ζακύνθου, στη βόρεια πλευρά του νησιού, αργά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση, μακριά από κατοικίες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε αρχικά εντολή για εκκένωση του κοντινού οικισμού, αλλά μετά από λίγη ώρα οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Μάχη με τις φλόγες σε Φωκίδα, Ηλεία και Αργολίδα-5
φωτ. Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση

52 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο – «Καμπανάκι» και για την Τρίτη

Συνολικά 52 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον κίνδυνο να παραμένει πολύ υψηλός και αύριο Τρίτη 5 Ιουλίου σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους , καθώς όπως είπε, «η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Όσον αφορά στις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο κ. Αρτοποιός είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Πόρτες Αχαΐας αντιμετωπίζονται πολλές ενεργές καύσεις και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12 παρά τέταρτο το πρωί σε αγροτοδασική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, επανέλαβε ότι για αύριο, Τρίτη, παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ προσέθεσε ότι στις περιοχές αυτές αναμένεται να επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρότατοι άνεμοι.

«Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας. Η απροσεξία και η αμέλεια οδηγούν στην εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε επιφυλακή. Παρακαλούμε πολύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε η πυρκαγιά έχει δύναμη. Ας μην την υποτιμάμε», .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση