Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Μάχη κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο του Βόλου με χημικά και δεκάδες μολότοφ
Μάχη κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο του Βόλου με χημικά και δεκάδες μολότοφ

Μάχη κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο του Βόλου με χημικά και δεκάδες μολότοφ

Σε “πεδίο μάχης” μετατράπηκε η περιοχή γύρω από το παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων με τους μεν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο, τσιμέντα και ότι άλλο έβρισκαν, και τους δε να απαντούν με χημικά, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική, ενώ μια κοπέλα που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα λιποθύμησε και χρειάστηκε βοήθεια, ενώ πολλοί περαστικοί και κόσμος που βρισκόταν στα παρακείμενα καταστήματα, δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Τα ξεκίνησαν μετά το τέλος μιας ειρηνικής ς, στη διάρκεια της οποίας τίποτα δεν προμήνυε τι επρόκειτο να ακολουθήσει, καθώς το μόνο που έκαναν οι περίπου 350 νεαροί, μαθητές, φοιτητές και μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ήταν να φωνάζουν συνθήματα και να γράφουν με σπρέι συνθήματα έξω από τις τράπεζες.

Η ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα και αφού οι νεαροί ακολούθησαν την διαδρομή Ιάσονος, Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη, Ανθ. αζή, Ιωλκού, στη συνέχεια «έπιασαν» ξανά τη Δημητριάδος, στον κόμβο του Δημαρχείου έστριψαν στην οδό Ιάσονος και λίγο πριν τις 9 το βράδυ κατέληξαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου, απ' όπου ξεκίνησαν.

Οι νεαροί φώναζαν συνθήματα σ' όλη τη διάρκεια της πορείας και έγραψαν με σπρέι συνθήματα σε τράπεζες, ενώ ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία διμοιριών υποστήριξης της Αστυνομίας, που κρατούσε αρκετή απόσταση από τους διαδηλωτές.

Οδοφράγματα και δεκάδες μολότοφ 

Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία γύρω στις 9:10 το βράδυ, 60 περίπου νεαροί κουκουλοφόροι μπήκαν στο Θόλο του Π.Θ. και άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα με λάστιχα και ξύλινες παλέτες, ενώ έδεσαν και ένα κομμάτι ατσαλόσυρμα, για να μην μπορούν να περάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, στους γύρω δρόμους, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, για να δημιουργηθεί το κατάλληλο «σκηνικό».

Οι διμοιρίες της αστυνομίας βρισκόταν στο ύψος της Ιάσονος με Αγίου Νικολάου, με περίπου 10 νεαρούς που κρατούσαν αναμμένες μολότοφ να πλησιάζουν για να τις εκτοξεύσουν, με το σκηνικό να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς η αστυνομία αντεπιτέθηκε με χημικά, και ο κόσμος να τρέχει να προφυλαχθεί μέσα σε ανοικτά μαγαζιά, αλλά και στους παρακείμενους δρόμους.

Πολλοί περαστικοί και θαμώνες καταστημάτων στην Ιάσονος, την Δημητριάδος, την Αργοναυτών, που ήταν κοντά στο Πανεπιστήμιο αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από χημικά και τα δακρυγόνα.

Μάλιστα μια κοπέλα που είχε άσθμα λιποθύμησε και χρειάστηκε να την βοηθήσουν περαστικοί, ρίχνοντας της νερό και προσφέροντας της τις πρώτες βοήθειες.

ια περίπου 45 λεπτά της ώρας ο «πόλεμος» μαινόταν με ένταση και οι κουκουλοφόροι πέταξαν τουλάχιστον 60 αυτοσχέδιες μολότοφ και «βροχή» από πέτρες, ενώ μετά από «ντου» της Αστυνομίας, οι νεαροί σκορπούσαν τόσο προς το Αγ. Κωνσταντίνου, όσο και προς την και καταδιώκονταν από αστυνομικούς.

Στο στο ύψος της Κασσαβέτη, η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 7 , περνώντας χειροπέδες σε κάποιους νεαρούς.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, η κατάσταση ηρέμησε, καθώς μέσα στο Θόλο παρέμειναν μερικοί νεαροί που εκτόξευαν πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ από το όλο σκηνικό στη περιοχή, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 17 υπόπτων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση